U petak 23. travnja u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice održat će se 10. jubilarna Noć knjige. Ove godine tema je ljekovita moć knjige, a zaštitno lice Knjiguška.

“Knjiguška već 19. travnja stiže u Đakovo – potražite ju! Parkovi, izlozi, trgovi, muzeji – provjerite kuda sve luta, pronađite ju (zapravo, ima ih više, ipak je Knjiguška nastala od Babuške) i donesite 23. travnja u knjižnicu: čeka vas lijepo iznenađenje!
A 23. travnja Knjiguška otvara svoju ordinaciju u knjižnici, nalazi rješenje za svaki problem! Dijagnoza – recept – terapija!
Dopustimo knjigama da nas liječe!”, stoji u najavi događaja na Facebooku.


Navečer se događanja prebacuju u dvoranu Centra za kulturu, na promociju knjiga poezije Sanje Baković i Tihomira Dunđerovića (moderatorica Marta Džaja).

U 18:00 sati Marta Džaja predstavlja “Autobus za Trnavu” Sanje Baković. Slijedi kratka stanka za kavu u knjižnici i razgledanje izložbe Hrvoja Duvnjaka (ilustracije za “Drvolaše”).

U 19:00 sati Sanja Baković predstavlja “Drvolaše” Tihomira Dunđerovića.


Večernji program Noći knjige zajedno organiziraju Gradska knjižnica, Arla i Centar za kulturu, a prijave su obvezne te se možete prijaviti na sljedećem linku: https://www.djknjiznica.com/dogadanja/ides-na-promociju/

Igor Kretonić
Izvor|Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo