Hrvatska turistička zajednica i Lonely Planet, vodeći svjetski specijalizirani medij za putovanja pokrenuli su unutar Lonely Planet portala personaliziranu stranicu posvećenu Hrvatskoj „Discover Croatia“ s četiri nova originalna videa o hrvatskim destinacijama.

„Učinkovita turistička promocija danas je nezamisliva bez suradnje s vodećim svjetskim medijskim platformama koje mogu snažno utjecati na turističke trendove. Suradnja s Lonely Planetom Hrvatskoj će osigurati velike promotivne efekte i vidljivost na ključnim europskim tržištima s kojih nas posjećuje najveći broj turista“, poručio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako 13 milijuna ljudi na mjesečnoj bazi posjećuje stranice Lonely Planeta.

Spomenuti video materijali prikazuju Slavoniju kao neotkrivenu tajnu s naglaskom na bogatu eno-gastronomsku ponudu i kulturno-povijesnu baštinu, odnosno Zadar i okolicu kao destinacije pogodne za brojne izlete i aktivnosti poput planinarenja u NP Paklenica ili jedrenja u NP Kornati, a kreirani su u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom. Materijal za druga dva videa snimila je ekipa Lonely Planeta u Zagorju i Međimurju s naglaskom na dvorce, dok su u Istri snimili sve pojedinosti vezane uz tradiciju lova na tartufe te pripremanje proizvoda od ove gastronomske delicije.

„Da se Hrvatska danas zasluženo nalazi u središtu pažnje svjetskih ljubitelja putovanja potvrđuje i naš kreativni tim scenarista, snimatelja i dizajnera koji su boravili u Hrvatskoj. Ponosni smo što imamo priliku pridonijeti promociji Hrvatske u svijetu jer je riječ o destinaciji koja obiluje raznolikošću koja ju čini pravim mjestom za istraživanja“, poručio je kreativni direktor Lonely Planeta Matt Parish.

Svi materijali bit će korišteni za oglašavanje koje će se provoditi u dva dijela. Prvi val oglašavanja trajat će od svibnja do kraja lipnja te uključuje promociju Slavonije i Zadra. Drugi val oglašavanja obuhvaća razdoblje od rujna do kraja listopada te uključuje promociju Zagorja, Međimurja i Istre, promociju na društvenim mrežama, aktivnosti display oglašavanja i dr. Tržišta koja su uključena u kampanje su Velika Britanija, Njemačka, Poljska, Švedska, Italija i Austrija.

Podsjećamo da je Lonely Planet vodeća turistička medijska kuća i vodeći svjetski brand turističkih vodiča s tradicijom od 1973. godine. Tijekom protekla četiri desetljeća objavili su više od 145 milijuna vodiča, a da je riječ o bitnom izvoru informacija za brojne ljubitelje putovanja diljem svijeta potvrđuje vrlo posjećena stranica Lonely Planeta koja je prevedena na 14 svjetskih jezika te više od 14 milijuna fanova koji aktivno prate kanale Lonely Planeta na društvenim mrežama.

Destinacija Đakovo u videu je promovirana sa svojim najjačim, ujedno i jedinstvenim, turističkim atributima: Katedralom sv. Petra, lipicancima i Đakovačkim vezovima.

Video o Slavoniji možete pogledati ovdje.

Izvor: Turistička zajednica Grada Đakova