Već 14. godinu zaredom u Hrvatskoj se obilježava Tjedan psihologije. Ovogodišnji Tjedan psihologije obilježit će se od 15. do 21. veljače različitim aktivnostima.

Đakovačke psihologinje Josipa Hradi, Marija Jurić i Ivana Sadaić u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom i Gradom Đakovo organiziraju 14. tjedan psihologije u Đakovu. Pripremile su za sve zainteresirane 3 zanimljiva predavanja koja se ove godine zbog epidemioloških mjera neće održati u Gradskoj knjižnici i čitaonici, nego na platformi Zoom.

Program:

Utorak, 16. veljače 2021.

U svakodnevnim komunikacijskim procesima mnogo toga može poći u krivom smjeru i to najčešće zbog neznanja i nedovoljno razvijenih komunikacijskih vještina. Iz toga proizlazi da stjecanjem znanja o komunikaciji te boljom upotrebom vještina šutnje, slušanja, verbalne i neverbalne komunikacije te postavljanjem dobrih pitanja možemo unaprijediti svoju komunikaciju. A to će, na kraju, pridonijeti boljim međuljudskim odnosima. Kako unaprijediti komunikaciju možete saznati na predavanju prof. dr. sc. Lidije Arambašić pretprijavom na poveznicu https://forms.gle/FCM8wBqKgoNFrSw99. Predavanje će biti online putem Zoom plaforme, a moći ćete mu pristupiti sat vremena prije predavanja poveznicom koju ćemo vam poslati na elektroničku adresu koju ste naveli u prijavi.

Četvrtak, 18. veljače 2021.

Što je pandemija Covid-19 promijenila u pogledu društvenih odnosa?
Kakva je psihološka prilagodba i suočavanje tijekom pandemije korona virusa (Covid-19). Kako se građani tijekom pandemije Covid-19 suočavaju sa strahom, stresom i životnim opterećenjima i koje su mentalno-zdravstvene posljedice (depresivnosti, anksioznosti, traumatski stres i simptomi poremećaja prilagodbe)? Rodne razlike i COVID -19: jesu li muškarci i žene različito pogođeni epidemijom?
Kakav je učinak praćenja vijesti vezanih uz pandemiju i psihološkog zdravlja?
Sve ovo čut ćemo u predavanju prof. dr. sc. Marine Ajduković 18.2.2021. pretprijavom na poveznicu https://docs.google.com/…/1q0XJv80EOSyo93hsbgU1g…/editPredavanje će biti online putem Zoom platforme, a moći ćete mu pristupiti sat vremena prije predavanja poveznicom koju ćemo vam poslati na elektroničku adresu koju ste naveli u prijavi.

Petak, 19. veljače 2021.

U 2020. godini životi su nam se temeljito promijenili, i ta promjena još
uvijek traje. Govore nam da se treba priviknuti na “novo normalno”. Ali
što je to? I želimo li to, uopće? Svaka promjena kod ljudi izaziva
stres, koji ne mora uvijek biti negativan. Svakako prilagodba ima potencijala donijeti mnogo toga pozitivnog, no nije sasvim lagano izdržati dok traje. U okviru predavanja prof. dr. sc. Nataše Jokić-Begić obradit će se teme stresne reakcije na nenormalne uvjete izazvane potresom i pandemijom. Objasnit će se razlika između normalnih i patoloških reakcija, te načina nošenje i prevencije pojave psihičkih smetnji kod djece, mladih i odraslih.
Prijava na poveznicu https://docs.google.com/…/1juPPPzZR5JgS…/edit
Predavanja će biti online putem Zoom platforme, a moći ćete mu pristupiti sat vremena prije predavanja poveznicom koju ćemo vam poslati na elektroničku adresu koju ste naveli u prijavi.

Sva predavanja počinju u 18:00 sati, a prijaviti se, osim na obrascima u opisima događaja, možete i na Facebook stranici Tjedan psihologije u Đakovu ili mailom na [email protected].

Igor Kretonić