HNK Đakovo Croatia dogovorio suradnju s Coerver® Coaching Academy Croatia kao Partner klub.

U petak 17. svibnja 2019. godine u 16:00 sati, na stadionu Đakovo održan je pokazni trening na kojem su COERVER® COACHING ACADEMY CROATIA treneri prezentirali svoje metode rada. Na treningu su bili uključeni treneri i nogometaši HNK Đakovo Croatia.

Cilj HNK Đakovo Croatia je da posebnim metodama pristupa edukacije i rada s trenerima i polaznicima škole nogometa, postanu prepoznatljivi i vodeći na ovim prostorima te da školu nogometa podignu na još viši nivo rada.

Smatraju da je predugo i previše toga godinama bilo zapostavljeno, a obećali su da ih zanima odgajanje, školovanje i treniranje po moralnim i socijalnim načelima naše djece. Kažu kako će poduzeti sve kako bi omogućili što kvalitetnije uvjete za svoje polaznike nogometne škole.

Coerver® Coaching je svjetska metoda broj 1 za učenje nogometnih vještina i obuku trenera nastala prije 35 godina, a danas prisutna u preko 50 zemalja članice FIFA-e na 5 kontinenata. Mnogi nacionalni nogometni savezi implementirali su ovu metodu u razvojne programe svojih mladih nogometaša (Njemačka, Francuska, Japan), kao i neki od najvećih svjetskih klubova (Bayern München, Arsenal, Manchester City, Benfica), a po njoj su trenirali i neki od današnjih vrhunskih igrača poput Cristiana Ronalda, Garetha Balea, Arjena Robbena, Xavija, Robina van Persieja, Philippa Lahma,itd. Osnovna filozofija je razvoj tehnike, samopouzdanja, kreativnosti i karaktera djeteta kroz rad u manjim grupama.

Play Like the Stars je kamp koji se sastoji od treninga po „Play like the Stars” programu s naglaskom na trening model svjetskih nogometnih zvijezda – Messi, C. Ronaldo, Modrić, Neymar, itd., i edukacije za trenere i roditelje. Play like the stars programom nastoji se tematskim treninzima (igraj kao Messi, igraj kao Ronaldo, …) djecu naučiti potezima koje rade njihovi idoli i pokazati im kako ih koristiti u igri. Nakon svakog treninga s igračima se radi video analiza korištenog modela.

Izvor: HNK Đakovo Croatia