Osijek je, 10. svibnja 2018., bio domaćin još jednog velikog sportskog događaja – 17. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Osječko–baranjske županije, koji se održao na terenima Akademije Krpan & Babić.

Na samome početku uslijedila je državna himna, zatim dizanje olimpijske zastave i izricanje zakletve Olimpijskog festivala, a svečano je otvorenje završeno paljenjem olimpijskog plamena. Nakon toga, uslijedilo je natjecanje. Djeca su se natjecala u pet disciplina – trčanju na 50 metara, štafeti 4×25 metara, bacanju loptice iz mjesta u dalj, skoku u dalj s mjesta te u malom nogometu.

Na ovoj Dječjoj olimpijadi sudjelovalo je više od 400 djece iz 12 vrtića. Gradski vrtić Đakovo predstavljalo je 40 djece. U kategoriji djevojčica Mia Rajčić osvojila je prvo mjesto u utrci na 50 metara, a Lena Drmić, također, prvo mjesto u bacanju loptice. Odlične su bile i naše Lorena Lovrić, Luna Nikolić, Tena Mandić i Luna Milošević koje su osvojile drugo mjesto u štafeti 4 × 25 m. U kategoriji dječaka Fran Kapetan osvojio je prvo mjesto u skoku u dalj. Marin Punda osvojio je srebrnu medalju u trčanju na 50 metara, dok je Lovro Punda osvojio brončanu medalju u bacanju loptice. Izvrsna je bila i muška štafeta pa su tako Leon Božić, Mateo Fekete, Lovro Krznarić i Petar Staković osvojili drugo mjesto. Ovako sjajni rezultati nisu došli sami od sebe, budući da su se djeca tjednima pripremala za ovaj Festival zajedno sa svojim odgojiteljicama i trenerima Juricom Gavranom i Draženom Davidovićem koji su obavili odličan posao.

Prijateljskog nadmetanja, ali i prave podrške nije nedostajalo, no svi su se vodili olimpijskim motom – važno je sudjelovati. Ipak, napetost je dosegla vrhunac pri proglašenju najuspješnijih. Valja istaknuti da je, prema neslužbenim rezultatima, ukupan pobjednik17. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Osječko – baranjske županije Dječji vrtić Đakovo!

Autor: I.K.