Da vrijeme neumitno teče potvrđuje i činjenica da je prošlo dvije godine od prometne nesreće u kojoj je poginuo Igor Kedačić, nogometaš Đakova, Slavonije iz Budrovaca i Ratara iz Piškorevaca. Tim povodom NK Slavonija po drugi puta organizator je memorijalnoga turnira koji je ove godine okupio: domaćina Slavoniju, Ratar, Dračice i Torpedo.

Nažalost, turnir se odigrava na dan kada su sahranjeni tri mladića i djevojka koji su stradali u strašnoj prometnoj nesreći u Mikanovcima. Danas su sahranjeni Marijan Petrić, Ante Gazić, Ivan Majhen i djevojka Lea Pajtak.

RATAR – DRAČICE  0:1 (0:0)

Budrovci – Igralište Slavonija. Gledatelja: 200. Strijelac: 0:1 Marko Andričić (90.).

RATAR: Piplica, Batinić, David Vukadin, Brzaj, Marinović, Mandić, M. Šekerija, Brlošić Mario Šekerija, Nikola Šekerija, Horvat. (Još su igrali: Peradinović, Peša, Perković, J. Vukadin). Trener: Hrvoje Piplica.

DRAČICE: Cikač, Tadić, Šarčević, Andričić, Križanović, Iletić, Lovrić, Žulj, Domagoj Krizmanić, Lucijanić, Marko Andričić. (Još su igrali: Igor Čečura, Željko Čečura, Rahmani, Udovčić, Jukić, Đurđević). Trener: Šimo Živković.

Nogometaši Ratara i Dračica odigrali su borbenu i dinamičnu utakmicu u kojoj su svi već očekivali kaznene udarce koji će odlučiti o finalisti budrovačkoga turnira. Međutim, sreća je „pomazila“ Dračičane koji su u posljednjim minutama došli do pobjedničkoga gola. Loptu su Dračičani ubacili iz auta, nakon toga uslijedilo je ubacivanje s lijeve strane na prvu stativu gdje Jukić promašuje loptu, a ona dolazi do Marka Andričića koji iskosa s 12 metara pogađa lijevi kut Pipličine mreže.

Trener Ratara na teren je morao izvesti oslabljenu momčad jer nisu nastupili golman Barić, Kasa, Jurinić, Sikora. Inače u prvom poluvremenu obje su momčadi bile ravnopravne u posjedu lopte s time što su Dračičani imali izglednije prilike. Tako su piškorevačka vrata promašivali Žulja, Andričić i Igor Čečura dok je najbolju priliku za Ratar promašio Peša.

U nastavku utakmice Ratar je imao nešto više od igre, ali jednostavno njihovi napadači nisu danas bili raspoloženi. Najbolju priliku Ratar je imao u drugom poluvremenu kada je udarac Horvatov udarac glavom završio i naručju dračičkoga golmana. I kada se činilo da će utakmica završiti bez golova, dogodio se Marko Andričić koji je postigao zlatni gol za dračičku momčad.

SLAVONIJA – TORPEDO 1:0 (0:0)

Budrovci – Igralište Budrovci. Gledatelja: 500. Strijelac: Valentin Sito (75.).

SLAVONIJA (B): Jakov Sito, Kristijan Đaković, Marko Zetović, Klepo, Kolić, Bunarkić, Nikolić, Tilli, Valentin Sito, Ivan Kladarić, Željko Kladarić. (Još su igrali: Jukić, Zdunić, Jurić, Tomislav Sito, Gabud, Zetović, Dorić, Antunović, Bala, Markić, Šimo Zetović).

TORPEDO: Vinković, Bošković, Marin Cicvarić, Brdarić, Kopecki, Stjević, Beljan, Bešlić, Antinac, Domagoj Radoš, Nikolić Kovačić. (Još su igrali: Lilić, Domagoj Kušević, Filip Cicvarić, Butor, Kovačević, Delić). Trener: Goran Uzelac.

Budrovčani i Kuševčani odigrali su borbenu utakmicu u kojoj su domaćini pokazali nešto više žara i želje da u nedjelju zaigraju u finalu. U prvom su dijelu domaćini imali nešto više od igre i stvorili su nekoliko izglednih prilika, ali mreže i jednih i drugih su ostale netaknute.

U drugom dijelu najbolju priliku za pogodak imao je Valentin Sito čiji je udarac završio na prečki. Ipak, u 75. minuti veliku želju za pobjedom okrunio je upravo Valentin Sito koji je postigao pogodak za konačno rješenje utakmice.

Tako će se u sutrašnjem finalu, za pobjednika drugoga memorijala, boriti domaćini Slavonija i Dračice, a u borbi za treće mjesto naći će se Ratar i Torpedo.

Autor: Miro Šola