U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 3 prometne nesreće na području Osijeka koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.  

U razdoblju od 18. do 20. ožujka, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je zaustavljeno 40 vozača osobnih automobila, 1 vozač teretnog automobila i 6 biciklista koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Tijekom vikenda, policijski službenici su osim alkohola evidentirali još 294 prekršaja, od kojih je evidentirano 130 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilima, 31 prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje vozilima, 3 prekršaja upravljanje pod zabranom na upravljanje vozilima, 10 prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 95 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je dana 19. ožujka, oko 1 sat, na državnoj cesti broj D-53, između mjesta Donji Miholjac i Rakitovica, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin iz Rakitovice.
Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,93 grama po kilogramu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 19. ožujka, oko 2,40 sati, u Osijeku, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin.
Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,37 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativnih prekršajnih bodova.

Oko 17,20 sati, u Marijančacima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozač, 23-godišnji hrvatski državljanin iz Marijančaca, upravljao je neregistriranim i neosiguranim motociklom i nije koristio zaštitnu kacigu te je uslijed neprilagođene brzine kretanja motociklom sletio s kolnika.
Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,78 grama po kilogramu.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 60500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

U nedjelju, 20. ožujka, oko ponoći, u Đakovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin iz Širokog Polja.
Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,74 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Oko 4,20 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin iz Gašinaca za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog negativnih bodova.
Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,22 grama po kilogramu.
Vozač je unazad 3 godine pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima pod zabranom te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo sa kojim je upravljao.
Dana 20. ožujka, u popodnevnim satima, vozač je priveden u nadležni Općinski sud.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 35000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo