Smotra folklornog pjevanja Đakovštine održava se jednom godišnje na poziv i u organizaciji Saveza kulturno-umjetničkih društava Đakovštine. Cilj Smotre je njegovanje i razvijanje tradicijskih oblika pjevanja u manjem sastavu, bez instrumentalne pratnje, ali i prikaz dostignuća te ostvarenja pojedinih skupina tijekom jedne godine. Isto tako, ovim se projektom žele potaknuti mlađe generacije na očuvanje istoga, kao i afirmirati stanovnike Đakovštine na aktivniji angažman u kulturnom djelovanju mjesta/sela iz kojih dolaze.

Na Smotri sudjeluju pjevačke skupine koje djeluju pri kulturno-umjetničkim društvima s područja Đakovštine. Domaćin ovogodišnje Smotre je KUD Sklad – Đakovo čija je ŽPS Skladovke prošlogodišnja dobitnica nagrade za najbolju izvedbu autorske pjesme i opći dojam.

Gosti ovogodišnje, dvadesetdruge po redu, Smotre su MPS “Divandžije”.

Dođite i svojim dolaskom podržite napore folklornih amatera u čuvanju folklorne baštine. Ovogodišnja Smotra folklornog pjevanja Đakovštine održat će se 9. studenog 2019. (subota) s početkom u 19.00 sati u prostorijama KUD-a “Sklad” – stari DVD (na adresi Matije Gupca 30, Đakovo).

Generalni pokrovitelji: Grad Đakovo, Osječko-baranjska županija.

Medijski pokrovitelj: Moje Đakovo