U vremenu od 17. do 19. lipnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 22 vozača osobnog automobila i 9 biciklista koji su bili pod utjecajem alkohola.
Osim alkohola, evidentirana su još 193 prekršaja od kojih je bilo 66 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozilima, 28 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 7 prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 82 ostala prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola kod vozača evidentirana je u petak, 17. lipnja, oko 20 sati, na Državnoj cesti broj 34, između mjesta Petrijevaca i Josipovca, kada je nadzoru prometa zaustavljen biciklist, 34-godišnjak iz Josipovca.
Evidentirana mu je koncentracija alkohola u krvi od 2,64 promila.

U petak, 17. lipnja, oko 20,15 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnjak iz Jagodnjaka.
Evidentirana mu je koncentracija alkohola u krvi od 1,73 promila.
Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 18. lipnja, oko 18,25 sati, na Županijskoj cesti broj 4042, kod skretanja za Mitrovac, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lako ozlijeđene. Vozaču osobnog automobila, 27-godišnjaku iz Našica, evidentirana je koncentracija alkohola u krvi od 0,62 promila.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do šest mjeseci i tri negativna prekršajna boda.

Oko 21,15 sati, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 23-godišnjak iz Đakova, uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio je s kolnika.
Evidentirana mu je koncentracija alkohola u krvi od 1,18 promila.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16.300,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i četiri negativna prekršajna boda.

Oko 21,25 sati, u Osijeku, na raskrižju Reisnerove i Krajne ulice, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 27-godišnjak, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilom je udario u osobni automobil koji se kretao iz suprotnog smjera.
Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 2,09 promila.
Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.500,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju, oko 1,45 sati, u Našicama, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 27-godišnjak iz Osijeka. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 0,92 promila.
Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do šest mjeseci i tri negativna prekršajna boda.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima su u dvije nesreće tri osobe lako ozlijeđene, dok je u dvije nesreća nastala materijalna šteta.

Dvije prometne nesreće su se dogodile na području Belog Manastira, a po jedna na području Belišća i Osijeka.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo