TIJEKOM PROTEKLA 24 SATA ČETIRI PROMETNE NESREĆE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.
Na području PPRP Osijek dogodile su se dvije, a u Donjem Miholjcu i Đakovu po jedna prometna nesreća.
 
REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU
U vremenu od 16. do 18. na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 27 vozača osobnog automobila i jedan vozač bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola.
 
Osim alkohola evidentiran je još 210 prekršaja od kojih 110 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 27 nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedno upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, jedno upravljanje pod zabranom, tri upravljanja neregistriranim vozilom i 60 ostalih prekršaja.
 
UPRAVLJAO AUTOMOBILOM S 2,22 PROMILA
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u nedjelju u 4,40 sati, u Đakovu, kada je nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 23-godišnjak iz Majara. Vozaču je evidentirana koncentracija od 2,22 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.
 
U petak, u 18,50 sati u Osijeku, na raskrižju ulica Josipa Jurja Strossmayera i Antuna Kanižlića, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede. Tridesetčetverogodišnji vozač osobnog automobila iz Osijeka nije na dovoljnoj udaljenosti pred raskrižjem zauzeo položaj u onoj traci kojom mora proći kroz raskrižje te je došlo do udara u drugo vozilo. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,67 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.700,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.
 
U subotu u 8,15 sati na Južnoj obilaznici dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Dvadesetpetogodišnji vozač osobnog automobila iz Osijeka kretao se kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera te je udario u priključno vozilo koje je bilo priključeno za teretno vozilo i kretalo se iz suprotnog smjera. Vozač je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen. Evidentirana mu je koncentracija od 1,46 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 43.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 12 mjeseci i 13 negativnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo