Socijalno humanitarna udruga “Svjetlost” i “Otvarač” Đakovo zajedno s NK “Dračice” Đakovo organiziraju akciju “Jedna jabuka za jedan osmijeh” kojoj je cilj prikupiti pomoć koja bi se dostavila na adresu “Udruge osoba sa invaliditetom Sisačko-moslavačke županije”.

Akcija prikupljanja pomoći održat će se u srijedu 17. ožujka na adresi Lička 2 (Trg u Dračicama) od 10:00 do 17:00 sati.

Povodom akcije Socijalno humanitarna udruga “Svjetlost” napisala je na svojoj Facebook stranici objavu koju prenosimo u cijelosti:

SRCEM I OSMJEHOM ZA BANOVINU – polazak 19.03.2021.

Od dana 28.12.2020. godine i razornog potresa koji je pogodio našu Banovinu te suosjećajući sa stanovnicima toga područja… svakim danom mislimo na njih.

Akcija koju planiramo u suradnji s udrugom OTVARAČ Đakovo i NK Dračice Đakovo trebala bi dobiti svoj epilog u petak 19.03.2021. godine.

Priča je krenula od naših krajnjih korisnika koji su se u mjesecu siječnju odrekli svojih paketa (80 kpl) higijenskih potrepština za ljude na stradalom području.

Naši ‘Otvarači’ i nogometaši iz Dračica upotpunit će akciju kao i uvijek do sada kada je riječ o pomoći drugima.

Ovaj će tjedan naši prijatelji organizirati akciju prikupljanja i doniranja jabuka (i ostalog raspoloživog voća) na parkirnom prostoru udruge Otvarač, Lička ulica br. 2 u Đakovu. Poglavito jabuka i drugih vrsta voća koje mogu opstati i nekoliko dana u svježem stanju.

Pripremili smo i nešto posuđa, obuće i odjeće za ljude u potrebi, pa i 80 kom. novih majica (M/Ž) svih veličina i boja koje nam je Express plus Đakovo dao na raspolaganje.

A što je vrlo važno, sve smo koordinirali i na događanja na mjestu odredišta dogovorili s voditeljicom nama prijateljske ‘Udruge osoba sa invaliditetom Sisačko-moslavačke županije’ (predsjednica gđa Manda Šalić) koja djeluje od 2003. godine na ovome području i danas broji oko 250 članova.

Sva donirana roba bit će dostavljena i spremljena u njihovu skladišnom prostoru i na raspolaganju njihovim članicama, članovima i aktivistima koji ponajbolje poznaju situaciju na terenu, potrebe u obiteljima koje su danas ponajviše u potrebi te procijeniti komu je ovakva donacija nužno i prioritetno neophodna.

Svaki sretan osmjeh i zahvalan pogled koji naša skromna donacija izazove kod naših građana u potrebi bit će nam potvrda kako su naša nastojanja i naši napori u zbrinjavanju potrebitih prihvaćeni i dobrodošli, iako naš skroman prilog predstavlja samo kap u moru današnjih potreba naše Banovine.

Prijevoz naznačenih doniranih sredstava ćemo obaviti uz dragocjenu podršku našeg DVD-a Đakovo.”

Igor Kretonić