U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane  su 3 prometne nesreće, u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je smrtno stradala, a dvije prometne nesreće su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Na području Belog Manastira, Belišća i Donjeg Miholjca evidentirali smo po jednu prometnu nesreću.

U vremenu od 18. do 20. veljače, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 29 vozača od kojih 24 vozača osobnog automobila, 2 vozača traktora, 2 bicikla i 1 vozač teretnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Tijekom vikenda, osim alkohola evidentirano je još 405 prekršaja od čega 275 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 36 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 20 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 1 upravljanje neregistriranim vozilom, 1 odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 70 ostali prekršaji.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je dana 20. veljače, u Viškovcima, kada je  u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljala 36-godišnja hrvatska državljanka.
Vozačici je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,67 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Dana 19. veljače, u 22,30 sati, u Tenju, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 39-godišnji hrvatski državljanin, uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio je s kolnika i oštetio tri parkirana osobna automobila te je pješice napustio mjesto prometne nesreće. Naknadno je pronađen i alkotestiranjem mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,32 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Dana 20. veljače, u 2,10 sati, u Viškovcima, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču je evidentirana  prisutnost alkohola u krvi od 1,67 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Dana 19. veljače, u 13,30 sati, na državnoj cesti broj 7, između Darde i Osijeka, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 43-godišnji hrvatski državljanin. Vozač se kretao brzinom od 166 km na sat, izvan naselja gdje je brzina ograničena na 90 km na sat.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15  000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 12 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Dana 19. veljače, u 14,15 sati, na državnoj cesti broj 7, između Kozarca i Belog Manastira, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao    51-godišnji hrvatski državljanin. Vozač se kretao brzinom od 159 km na sat, izvan naselja gdje je brzina ograničena na 90 km na sat.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15  000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 12 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo