U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta.

Prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i PP Našice.

U nadzoru prometa zatečeno 30 alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko-baranjske od 24. do 26. studenog u nadzoru prometa evidentirano je 30 vozača (23 vozača osobnog automobila, 5 vozača bicikla, 1 vozač teretnog automobila i 1 vozač električnog romobila), koju su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 2,14 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 26. studenoga u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 32-godišnjak iz Branjine za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,14 promila alkohola u krvi. Vozač je uhićen te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju.

Za počinjenje prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Osim alkohola evidentirano još 157 prekršaja

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentiran je još 157 prekršaja od kojih 34 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 32 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 12 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanja pod zabranom, 4 upravljanja neregistriranim vozilom i 73 ostalih prekršaja.

U subotu, u 20,30 sati u Lugu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Dvadesetosmogodišnjak iz Osijeka upravljao je osobnim automobilom te uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Obavljenim alkotetsiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,4 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.810 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo