Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Đakova Mirjana Adrić održala je danas povodom Dana grada Đakova konferenciju za medije ispred zgrade Gradske uprave na đakovačkom korzu.

“Danas je 8. svibnja, dan našega grada. 782. rođendan grada Đakova. Što mu tom prilikom možemo reći? Što mu zamjeriti? Što ostvarivo poželjeti? Reći ćemo mu sretan ti rođendan grade, zamjeriti sve ono što je kroz povijest propušteno, ostvarivo poželjeti da ostaneš grad najljepših osjećaja, za nas uvijek mlad, uvijek u srcu i grad naših mladosti. To će se dogoditi ako u tebi žive sretni ljudi, ako se po tvojim igralištima čuju dječji osmjesi, ako po tvojim parkovima šetaju ispunjeni, sretni i zadovoljni naši djedovi i bake, ako u tvojim ulicama u jutarnjim satima nastane gužva kada svi tvoji sugrađani idu na posao jer ga imaju, ako susjed susjedu kaže dobar dan i konačno dragi grade, ako iz tebe nitko ne poželi otići van. Uz boje zastave tvoje danas smo ovdje stali ponosni na tvoju prošlost i spremni dati sve za tvoju budućnost”, ovim riječima čestitala je Mirjana Adrić Dan grada Đakova svim sugrađankama i sugrađanima.

Nakon čestitke osvrnula se na izbore rekavši kako se nada da su građani prepoznali njihove aktivnosti te naglasila kako je njihova vodilja poštovanje i briga za svakog sugrađanina.

Zatim je predstavila dijelove svoga političkog programa:

“Osnovne mjere koje vam mi nudimo i u čiju realizaciju ne sumnjamo su besplatni gradski vrtići koje smo već obećali neki dan, ukidanje prireza u Đakovu s 10% na 0% i treća naša mjera je besplatno dopunsko osiguranje za sve umirovljenike iznad 60 godina, a čija mirovina je manja od prosjeka Republike Hrvatske.”

“Naš grad zaslužuje bolje, sve ono što je u njemu započeto, a ima svrhu služiti nama mi ćemo naravno i završiti, nije bitno tko je počeo. Poštovani sugrađani, da bi ovaj grad živio vječno, njegova dva parka i katedrala, sve njegove ulice, predjeli, stara i nova naselja, glasoviti korzo i u njemu sretni ljudi, 16. svibnja uzmite stvar u svoje ruke.”, završila je svoje izlaganje Mirjana Adrić.

Igor Kretonić
Foto: ustupljena fotografija