– obrađeno 600 uzoraka

– 273 pozitivnih nalaza (Osijek 148, Đakovo 31, Čepin 16, Našice i Valpovo po 15, Beli Manastir i Erdut po 7, Bizovac 6, Antunovac 5, Belišće i Ernestinovo po 4, Bilje 3, Darda, Kneževi Vinogradi i Vladislavci po 2, Donji Miholjac, Čeminac, Petlovac, Podravska Moslavina, Popovac i Viškovci po 1)

– 121 hospitalizirana osoba (88 u KBC Osijek, 33 u OŽB Našice) od kojih su 23 na respiratoru

– preminulo je pet osoba (tri iz Osijeka te po jedna iz Breznice Našičke i Podgorača, u dobi od 75 do 88 godina)

– 860 osoba u samoizolaciji

* Danas (9. studenoga 2021. godine) održana je sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije na kojoj je razmatrana aktualna epidemiološka situacija. – Ukupna epidemiološka situacije se pogoršala, pa se bilježe izrazito veliki brojevi zaraženih osoba. Na primjer, tijekom proteklog tjedna bilo je čak 1.517 novopozitivnih osoba. Svakodnevni podaci upozoravaju na ozbiljnost i odgovorno ponašanje, a pozivam građane koji to još nisu učinili da prihvate preporuke i cijepe se protiv koronavirusa. Cijepljenje se i ovog tjedna nastavlja na osam punktova u šest gradova, od jučer radi COVID-ambulanta u Osijeku, a uskoro će početi i drive-in testiranja – kaže načelnik Stožera Mato Lukić.

Prošlog tjedna na području Osječko-baranjske županije ukupno je cijepljeno 4.289 osoba, od toga je 2.777 osoba cijepljeno prvom dozom što je 1.100 više nego prethodnog tjedna. Trenutna procijepljenost prvom dozom na području OBŽ je 58 posto.

* U proteklih tjedan dana (od 03. do 09. studenoga 2021. godine) policijski službenici proveli su 207 provjera osoba u samoizolaciji te utvrdili dva kršenja (u Osijeku i Đakovu). Obavili su i 721 nadzor ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili jedno kršenje propisanih mjera (caffe bar u Đakovu).

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 146 nadzora provođenja epidemioloških mjera te utvrdili jednu nepravilnosti za koju su izrekli prekršajnu mjeru.

Izvor: Osječko-baranjska županija