Nakon konstituiranja Gradskog vijeća Grada Đakova, službenim priopćenjem javila nam se oporbena vijećnica Mirjana Adrić. Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Kao najjača oporbena lista “Za boje našeg grada” imamo potrebu, a i obvezu prema prema sugrađanima, a posebno prema svojim biračima, čijom voljom i jesmo gradski vijećnici obavijestiti o rezultatima i tijeku konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća.

Naime, u petak 18. lipnja 2021. godine konstituirano je novo Gradsko vijeće nakon nedavno provedenih lokalnih izbora.

Grad Đakovo vodit će, za hrvatske prilike neprimjerena koalicija koju stvarno čine HDZ, SDP i MOST.

Kako bi prikrili ovu interesnu i nelogičnu koaliciju iskoristili su naivnost nezavisnog kandidata Tihomira Mihalja koji je poslužio kao žrtveno janje, jer ta koalicija i bez njega ima većinu.

Što je gospodin Mihalj za svoju ruku dobio to zna on, ali pečat koji je tim činom udario, kao i prevara svojih stranakih kolega pratit će ga cijeli život.

Tako je ova neprirodna koalicija svoje izborne slogane samo prilagodila, pa tako SDP kaže, “Ne trebaju nam odgovori, samo smo se šalili”, MOST –  “Dva nula za nas” , a HDZ “Mi jedini možemo s gradskim novcem kupiti i birače i vijećnike,  a to nam je svima i bio konačni cilj.

Demokratska farsa koja je tekla u petak, bila je vrlo providna, naime na sjednici na kojoj se trebalo jasno konstatirati tko čini poziciju, a tko opoziciju i prema zadanom dnevnom redu imenovati predviđena tijela, to se tako nije dogodilo,  sve je prošlo ispod žita.

Osobni interes je jedino što spaja ovu nepriprodnu koaliciju, jer volje birača nije bilo ni u tragovima,  a smisao postojanja političkih opcija  postao je suvišan.

Bilo je važno samo podijeliti plijen i zadržati status “sisavca” gradskog proračuna. Bilo je malo zanimljivo, ali malo i jadno gledati ih kako su gladni vlasti, pozicija i naknada.

Neki od njih na različite načine čine to već dugi niz godina, a za svake nove izbore pojave se kao reinkarnirani, kao sve do sada s njima nema veze, iako konkretnih tragova od njih nikada.

Politička i demokratska korektnost nije ih spriječila u realizaciji vlastitih ciljeva.

Posebno autentičan bio je vijećnik SPD- a Danko Kočiš, koji je kao izgovor pokušao nemetnuti da se stvarna oporba nije uspjela sastati, a pri tome je zanemario da je baš on odbijao razgovor jer se nije htio javljati na telefon.

Primjer kako izgleda podjela plijena iz prethodnog mandata;

  • vjećnik za 4 godine dobije ukupnu naknadu u iznosu od 10 400, 00 kn
  • predsjednik Gradskog vijeća 125 000.00 kn
  • zamjenik predsjednika 100 000,00 kn

Razlog dovojno jasan.

Dosljedan svojih predizborenih obećanja na ovoj sjednici bio je vijećnik Marko Berberović, s liste Mladi za Đakovo.

Prava, čista i neopterećena oporba bili su i bit će vijećnici liste “Za boje našeg grada” koji su uglavnom poduzetnici i biti “sisavci” gradskog proračuna nije u fokusu njihovih navika.

Ovaj mandat namjera nam je biti u koaliciji sa svojim biračima, predstvljati njihove interese i prijedloge i zajedno s njima sudjelovati u kreiranju i stvaranju grada sretnih i jednakih ljudi.

Upravo to razlog je da, kao najveća politika lista, od slijedećeg tjedna organiziramo “viječnički sat” na kojem će sugrađani moći pitati, tražiti i predlagati, kao i upozoravati, a u te svrhe biti će i posebna mail adresa.

       ZAJEDNO S VAMA …BRANIT ĆEMO BOJE NAŠEG GRADA.”

Službeno priopćenje za javnost