Danas u 11 sati održana je konferencija Stožera civilne zaštite OBŽ. Na području grada Đakova ima 38 novozaraženih osoba. Na području Osječko-baranjske županije imamo 40 novozaraženih. Radi se o tri lokacije na prostoru Đakova: sjemenište, nadbiskupija i samostan. Koronu ima i umirovljeni nadbiskup Srakić. Hranić koji je u utorak posjetio samostan je u izolaciji. Jučer je hospitalizirano 7 novih bolesnika. Ukupno ih je 14 hospitalizirano u KBC-u Osijek.

Podsjetimo Stožer je jučer donio dvije nove odluke. Prva odluka je Izmjena i dopuna Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.To znači da će se utvrditi poseban režim ulaska u RH osoba koje dolaze iz BIH, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije te će biti dužne boraviti u samoizolaciji 14 dana od dana ulaska u RH. Ova obaveza samoizolacije ne primjenjuje se na putnike koji prilikom ulaska u našu zemlju tranzitiraju kroz navedene zemlje.

Druga odluka odnosi se na Izmjenu i dopunu Odluke o načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. To znači da vozači, ostali zaposlenici i korisnici javnog prijevoza moraju koristiti medicinske maske ili maske za lice te se pridržavati protuepidemijskih mjera . Oni putnici koji ne budu imali maske neće moći ući u prijevozno sredstvo.