Nakon Nove godine i odmora od dočeka, Kalorifer se nastavlja i to Danom stvaralaštva – četvrtim po redu i to četvrtog dana nove godine. Očekuju vas dva događanja u jednom danu, a sve u svrhu poticanja autorskog stvaralaštva među mladima te promicanja autorstva općenito u društvu.

Program:

  • 4. siječanj 2020. u 10.30 sati
  • RADIONICA RECIKLIRANE POEZIJE
  • Gradska knjižnica i čitaonica
  • Voditeljica radionice: Marta Džaja

Kao što sam naziv sugerira, na radionici će se reciklirati postojeći tekstovi iz različitih diskursa (književni i neknjiževni tekstovi), s ciljem stvaranja nove smislene umjetničke cjeline. U uvodu će se najprije ukratko predstaviti nekoliko načina “pronalaženja pjesme”, odnosno recikliranja tekstova, a potom će ih se isprobati u (inter)aktivnom dijelu radionice, nakon čega će svatko kući otići s vlastitim ostvarenjem i novim znanjima i pokojom novousvojenom vještinom.

Oglasni prostor – klikni i saznaj više informacija o oglasu!

Marta Džaja rođena je 1994. godine. 2019. godine stječe akademsko zvanje magistre edukacije ruskoga jezika i književnosti i sociologije pri Sveučilištu u Zadru.Tijekom preddiplomske i diplomske razine studija studira na Sveučilištu Masaryk u Brnu (Češka) te na Ruskom državnom sveučilištu humanističkih znanosti u Moskvi (Rusija) u sklopu studentskih razmjena. Članica je Udruge za promicanje urbane kulture A.R.L.A. Objavljuje u nekoliko književnih časopisa, a 2018. godine s grupom autora objavljuje zbirku poezije “Tragovi u snijegu: sjeme za budućnost”.

  • 4. siječanj 2020. u 20.00 sati
  • VEČER STVARALAŠTVA
  • Rock bar King

Kao i protekle tri godine, i ove godine očekuje vas druženje s mladim, još neafirmiranim pjesnicima, i svirka đakovačke pjesničke ekipe. U glazbenom dijelu večeri, nastupit će varaždinski kantautor Eine koji će vas, vjerujemo, svojim specifičnim i zanimljivim glazbenim izričajem zaintrigirati. Kao i do sada, mikrofon je prijateljski raspoložen i za sve vas koji želite podijeliti neku svoju pjesmu, a ako se sramite, bit će i šešir za anonimne talente pa će onda organizatori umjesto vas pročitati pjesmu. Vaši domaćini bit će Maja Papratović i Marino Barišić.