[16.9.2023.] Već tradicionalno za svog tragično preminulog prijatelja i glazbenika, Ivana Pavića, Puhački orkestar DVD-a Đakovo organizira memorijalni koncert.

Ove godine uz domaćine nastupa: Osječki puhački orkestar i Gradska glazba Našice., Koncert će se održati u subotu 16. rujna u 20:00 sati u Strossmayerovom parku, a u slučaju lošeg vremena održat će se u Centru za kulturu.

„Ivan Pavić bio je dobri duh našeg grada, jedan od onih ljudi koji su svojim optimizmom, inicijativom i ljubavlju, ne samo prema glazbi, već i prema ostalim društvenim aktivnostima, ostavili vječni trag u sjećanju brojnih Đakovčana. Ivan je desetak godina bio član puhačkog orkestra DVD–a Đakovo kojemu se pridružio iz znatiželje, da bi na kraju postao jedan od stupova tada pomlađenog sastava. Bio je član koji se isticao redovitošću prisustva na probama i nastupima, uvijek potičući druge članove na dolazak i druženje, a pogotovo su ga voljeli mladi članovi, najčešće školarci, koji su od njega mogli očekivati samo bodrenje i mudar savjet, rijetko kad pokudu ili kritiku.“, stoji u najavi koncerta.

Kako je sama ideja koncerata od početka bila prisjetiti se Ivana kroz glazbu kakvu je volio, repertoar je raznolik te seže od klasike, evergreena pa sve do rock i zabavne glazbe. Za svakoga po nešto, reklo bi se.

Podsjetimo, Ivan Pavić, pravnik đakovačkog Centra za socijalnu skrb, tragično je preminuo 19. srpnja 2019. godine od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem 10 dana ranije.

Igor Kretonić
Foto: Maric Sisters Photography