Već 15 godina maturanti iz gradova u Osječko–baranjskoj županiji (Beli Manastir, Valpovo, Donji Miholjac, Našice, Đakovo i Osijek) opraštaju se od srednjoškolskog obrazovanja plešući Quadrillu. Ispraćaj maturanata uz Quadrillu održat će se i ove godine, a na rasporedu je sutra u 12:00 sati na Strossmayerovom trgu.

Quadrillu u Đakovu ove godine plesat će 412 maturanata (134 učenika Ekonomske škole Braća Radić, Gimnazija A. G. Matoša 103 učenika i 175 učenika Srednje strukovne škole Antuna Horvata), što po brojnosti maturanata Đakovo svrstava na drugo mjesto u županiji odmah iza Osijeka s 1474 maturanta.

Quadrilla je u potpunosti promijenila kulturu i odnos maturanata prema zadnjem danu škole, a ovaj zanimljivi ples drži i dva Guinnessova rekorda koja su oborena.

Nakon ispraćaja maturanata uz ples, Grad Đakovo pripremio je poseban program uz DJ-a na igralištu pored Nastavno-sportske dvorane.

Ovim putem maturantima čestitamo na završetku srednjoškolskog obrazovanja i želimo im puno sreće u daljnjem akademskom životu ili na tržištu rada.

Igor Kretonić