Gostujući na Slavonskoj televiziji, Marin Mandarić, gradonačelnik Grada Đakova najavio je održavanje 55. Đakovačkih vezova od 18. lipnja do 4. srpnja.

Zbog izrazito nepovoljne epidemiološke situacije u Đakovu tijekom lipnja prošle godine, 54. Đakovački vezovi nisu se mogli održati u cijelosti. Gradonačelnik Marin Mandarić rekao je nedavno kako mu je to bila jedna od najtežih odluka u mandatu, znajući kolika je važnost Vezova za Đakovo i njegove stanovnike.

Vodeći se tom mišlju za 55. Đakovačke vezove pripremljena su dva scenarija. Ako epidemiološka situacija bude povoljna Đakovački vezovi održat će se na uobičajeni način, a u slučaju nepovoljne epidemiološke situacije Đakovački će vezovi biti obilježeni online emisijom.

Sadržaji 55. Đakovačkih vezova su u pripremi

Gostujući na Slavonskoj televiziji, Marin Mandarić, gradonačelnik Grada Đakova najavio je kako će se 55. Đakovački vezovi, čiji se program zajedno sa svim popratnim sadržajima priprema, ove godine održati:

„55. Đakovački vezovi održat će se u terminu od 18. lipnja do 4. srpnja, uključujući i zadnja tri dana od 2. do 4. srpnja. Vezovi se pripremaju, svjedoci smo da epidemija popušta, nadamo se da će se mjere koje su trenutno na snazi malo popustiti do 15. lipnja, ali i u skladu s trenutno važećim mjerama program Vezova praktički je gotov. Također, sve one popratne aktivnosti možemo uskladiti s trenutnim mjerama. Što je najbitnije, imat ćemo ove godine 55. Đakovačke vezove, gdje će naši Đakovčani, gosti, svi izvođači koji dođu moći osjetiti dašak tradicije na ulicama Đakova.“

Gradonačelnik pozvao građane na cijepljenje

Gradonačelnik Mandarić iskoristio je priliku da pozove sve građane na organizirano cijepljenje, koje će se ovog vikenda održati u Nastavno-športskoj dvorani Đakovo, a na kojega svi zainteresirani mogu doći bez prethodne najave. Rekao je kako je postalo jasno da je cijepljenje jedini način za pobijediti pandemiju i nastaviti normalno živjeti.

Zaključio je riječima:

„Društvena smo bića i nije dovoljno da samo jedemo, radimo i spavamo. Društvena smo bića i imamo potrebu upražnjavati društveni, sportski i kulturni život. To sve moguće je jedino ako se procijepimo.“

Sada imamo i službenu potvrdu kako će se 55. Đakovački vezovi održati skupa sa svim svojim popratnim sadržajem. Čekaju nas više od dva tjedna uživanja u kulturnom, gastro, zabavnom i svim ostalim vezovskim sadržajima.

Što reći osim: Čekamo vas na 55. Đakovačkim Vezovima!

Za više informacija pratite Internet stranicu Đakovački vezovi.

Igor Kretonić
Foto: Marko Milas