Večeras je 57. Đakovačkim vezovima, na Danima hrvatskog turizma u Rovinju u staroj Tvornici duhana uz izravni TV prijenos u konkurenciji od 86 kandidatura, dodijeljena Godišnja turistička nagrada u kategoriji Turistički događaj godine. Svečanoj dodjeli godišnjih hrvatskih turističkih nagrada nazočili su gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Đakovačkih vezova, Marin Mandarić, ispred glavnog organizatora Vezova, koji je nagradu i preuzeo i direktorica Turističke zajednice grada Đakova Marija Burek, ispred suorganizatora događaja.

Vezovi, kao Turistički događaj godine, daju dodatnu vrijednost turističkoj destinaciji, unaprjeđuju doživljaj u turizmu i jačaju identitet lokalne zajednice i Hrvatske u cjelini.

Grad Đakovo i Turistička zajednica grada Đakova zahvaljuju svim sudionicima Vezova koji ih stvaraju cijelu godinu, o Vezovima promišljaju i Vezove slave. Vezovi su događaj godine za svakoga tko ih je posjetio i osjetio, upoznao sudionike, osjetio ritam ulice, poželio zaplesati kolo koje zapravo malo tko zna plesati, ali svi su jedno. Jedan krug u jednom ritmu.

Đakovo, Đakovački vezovi i Đakovčani u zajedništvu čuvaju duh Slavonije, oni su najljepša slika koju ste o Slavoniji ikada zamislili. To se ne organizira, to se živi!

Izvor: TZ Grada Đakova
Foto: Đakovački vezovi