TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA ISTOK, 11. KOLO

 

                                  

 

1:1 (1:1)

Jurjevac – Igralište Bara. Gledatelja: 150. Sudac: Tomislav Haban (Jarmina). Pomoćnici: Franjo Vučko (Otok) i Marko Sokić (Nova Gradiška). Strijelci: 1:0 Stanušić (13.), 1:1 Pleić (37.)

ZRINSKI (J): Pintarić, Mihaljević, Fehir, Pranjić, Bagarić, Lukačević (56.Kvesić), Dos Santos Junior, Stanušić (75..Kerovec), Majdiš, Šinko, Kukučka (69. Kovačević). Trener: Antun Labak.

MLADOST (Ž): Srbljanović, Markuz (79. Buzuk), Renić (90.Dodaj, Nikolić, Pleić, Vrbanić, Sučić, Fumek, Kosanović, Šiprak (75.Coha), Bošnjak. Trener: Nikola Papac.

 

I šestu utakmicu nogometaši Zrinskoga ne znaju za pobjedu. Protiv Ždralovčana imali su, posebice u drugom poluvremenu više od igre, ali jednostavno lopta nije htjela u gol.

U prvih 45 minuta igra je bila rastrgana i s jedne i druge strane. Doduše, Zrinski je već u 13. minuti došao u vodstvo i činilo se da će sve ići prema zacrtanom scenariju domaćina. Ubačenu loptu u peterac gostiju tri su puta pokušavali ubaciti domaći igrači u mrežu, ali su dvaput pogodili stativu i jednom prečku da bi na kraju Marin Stanušić poslao loptu iza Srbljanovićevh leđa. I kada su domaćini trebali iskoristiti rani pogodak i presingom doći možda i do drugoga, počeli su preskakati igru i tako gostima dopustiti da dođu do zraka. Igrači Mladosti svoju su priliku čekali iz kontranapada, a  to se dogodilo u 37. minuti kada su duplim pasom izigrali domaću obranu, a Tomislav Pleić našao se „oči u oči“ s golmanom Pintarićem. Mirno je poslao loptu u lijevi donji kut jurjevske mreže. Za 1:1. Do kraja poluvremena domaćini su imali više od igre, ali rezultat se nije mijenjao. U posljednjoj minuti Jurjevčani su prosvjedovali jer im je glavni sudac Tomislav Haban, na intervenciju pomoćnoga suca, poništio pogodak. Ubačenu loptu s lijeve strane izbacili su gostujući braniči,  ali je na rubu kaznenog prostora Jurica Pranjić šutirao na gol i pogodio mrežu. Međutim, pomoćni sudac držao je zastavicu u zraku. Ta situacija unijela je nervozu među domaće igrače, ali sudac nije mijenjao svoju odluku.

U nastavku utakmice, domaćini su imali apsolutnu dominaciju, jednostavno igralo se „viktorije“. Seriju prilika otvorio je u 52. minuti Dražen Fehir čiji udarac s 22 metra završava tik preko vratnice. Domaćini su zaprijetili i u 55. minuti kada je s desne strane došla na drugu stranu gdje se našao Fehir koji poluvolejem gađa gol, ali Srbljanović je bio na mjestu. Samo dvije minute kasnije, nakon ubačaja Kukučke iz kornera lopta dolazi do Krešimira Šinka koji puca, ali mlaki udarac bez problema ukrotio je gostujući golman. Akcije se redaju pred protivničkim golom, ali realizacija je zakazala. Jurjevčani su još jednom pogledavali prema glavnom sucu. U prodoru je bio Dos Santos Junior, srušen je, po mišljenju domaćina u kaznenom prostoru, ali sudac je loptu postavio na rub kaznenoga prostora. Šinko puca, ali ravno u golmana.  U 60. minuti Fehir je s desne strane ubacio loptu u kazneni prostor, Brazilac Dos Santos Junior glavom puca preko gola. Samo tri minute ponovo je Brazilac u situaciji za gol, ali njegov udarac sa osam metara blokirala je gostujuća obrana. U 66. minuti ponovo akcija Šinko – Dos Santos, ali jurjevska „devetka“ zamalo kasni na prvoj vratnici. U 70. minuti ponovo Dos Santos Junior ulazi u kazneni prostor, dva puta šutira, ali njegove udarce blokiraju gostujući braniči. Pavo Kovačević izveo je korner, a Brazilac glavom puca pored gola.  Najbolju priliku utakmice imali su domaćini u 84. minuti. Šinko ubacuje loptu u kazneni prostor, Dos Santos Junior prebacuje ju glavom do Kvesića koji s pet metara prebacuje gol. Do kraja susreta, bilo je još nekoliko ubacivanja u gostujući kazneni prostor, ali rezultat se nije mijenjao.

Izvor: Miro Šola