Doživjeli su Đakovački rukometaši još jedan poraz u 1. HRL Sjever. Ovaj puta bolja je bila ekipa Bjelovara koja iz Đakova odlazi s vrijednom pobjedom i bodovima.

PRVA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER, 8. KOLO

 

                           

 

 

20:25 (10:14)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 200. Suci: Igor Hunjadi i Marijo Zečević (Zagreb).

ĐAKOVO: Ostajmer, Božičević 2, Kapetan, Ćurić 5, Šimić, Bradarić 2, Goluža 5, Poplašen, Boris Tot, Perlić 4, Klepo 2, Orlović, Perković, Kostić, Jakšić. Trener: Domagoj Perlić.

BJELOVAR: Karabatić, Žganjer, Filip Jurišić 1, Grbavac 4, Ivan Jurišić, Fiala, Repušić 2, Vidović 2, Tandara 4, Vidaković, Grganić, Špiler 4, Grizelj 2, Denis Tot 3, Kljajić 2, Obradović 1. Trener: Hrvoje Privšek.

 

Mladi đakovački rukometaši potajno su vjerovali da mogu iznenaditi jednoga od glavnih favorita lige – momčadi Bjelovara. Međutim, gosti iz grada keksa odigrali su onoliko koliko je trebalo za pobjedu. Odmah su gosti u 6. minuti  golovima Luke Tandare, Davida Špilera i Zvonimira Grbavca poveli 3:0 i tako nagovijestili da su u Đakovo došli po bodove. Ipak Đakovčani odgovaraju serijom 4:0 i dolaze u vodstvo 4:3. Međutim, gosti u 20. minuti dolaze do osjetnije prednosti (11:7), a tu su prednost zadržali i do odmora. Nakon prvih 30 minuta Bjelovarčani su vodili 14:10.

U nastavku utakmice, gosti su održavali stečenu prednost, a domaći su igrači individualnim akcijama pokušavali doći do pogotka. U nekoliko navrata đakovački su se rukometaši približili na minus 2 (12:14 i 14:16), ali bi gosti odmah podigli svoju prednost na četiri do šest golova. Mirnom igrom Bjelovar je priveo utakmicu kraju i tako nastavio svoj niz nepobjedivosti, a Đakovčanima nanio još jednu brigu na glavu.

U đakovačkim redovima najbolji strijelac bili su Renato Ćurić i Mario Goluža s pet golova, Domagoj Perlić dodao je četiri, dok su se dva puta u listu strijelaca upisali: Božičević, Bradarić i Klepo.

U gostujućim redovima najučinkovitiji strijelac bili su Zvonimir Grbavac, Luka Tandara i David Špiler sa četiri gola, bivši đakovački rukometaš Denis Tot dodao je tri.

Ovo je sedmi đakovački poraz (uz jednu pobjedu nad Moslavinom) i sada je jasno da će Đakovčani voditi grčevitu borbu za opstanak u ligi.

Izvor: Miro Šola