Danas u 11 sati održana je konferencija Stožera civilne zaštite OBŽ. Na području grada Đakova ima 8 novozaraženih osoba. Na području Osječko-baranjske županije ukupno ima 12 novozaraženih. Goran Ivanović naglasio je važnu obavijest za sve one koji su bili na krizmi prošle nedjelje. Svima će biti uzeti uzorci jer iz tog kruga već imamo jednog pozitivnog. Pozvao je sve građane da se pridržavaju mjera koje su propisane.

Podsjetimo, jučer je na području grada Đakova potvrđeno 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Epidemiolozi su jučer uzeli čak 190 briseva za testiranje, a u samoizolaciji su djeca i roditelji čija su djeca išla u vrtić Sunčev sjaj – Nazaret u sklopu samostana Milosrdnih sestara svetoga križa. . Također su u samoizolaciji krizmanici s kumovima budući da je zaražen nadbiskup koji je bio na krizmi.

Dr. Kožul smatra kako u Đakovu, unatoč dosadašnjoj situaciji, nije potrebno uvoditi karantenu jer se zaraza dogodila u zatvorenom objektu koji je lakše epidemiološki obraditi nego kafić ili noćni klub, gdje se okupljaju mnogi ljudi koji se “stalno miješaju”.