Jučer, 27. lipnja, u 4,55 sati, 83-godišnji hrvatski državljanin vozač osobnog automobila, kretao se autocestom A3 iz smjera juga u smjeru sjevera (Đakovo-Osijek) zapadnom kolničkom trakom, tj. u suprotnom- zabranjenom smjeru.
Vozača su zaustavili policijskih službenici Policijske postaje Đakovo te mu je za počinjeni prekršaj izdan prekršajni nalog na 10000 kuna, zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca, a predviđena je kazna i od 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
U subotu, 26. lipnja, 11,03 sati, u Dardi, evidentiran je u prekoračenju dopuštene brzine kretanja 22-godišnji hrvatski državljanin, koji se osobnim vozilom u naseljenom mjestu (gdje je brzina kretanja ograničena na 50 kilometara na sat) kretao brzinom od 109 kilometara na sat, a što je za više od 50 kilometara na sat više od dopuštene.
Za počinjeni prekršaj vozaču su policijski službenici izdali prekršajni nalog na 10000 kuna, zabrana upravljanja motornim vozilom od 3 mjeseca te je predviđena i kazna od 6 negativnih prekršajnih bodova,
 
Jučer, 27. lipnja, u 06,08 sati, u Đurđancima, fiksnom kamerom za nadzor brzine evidentirano je prekoračenje dopuštene brzine kretanja vozila, u naseljenom mjestu (gdje je ograničena na 50 kilometara na sat ), osobnim automobilom u vlasništvu 28-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Jarmine koje se je kretalo brzinom od 105 kilometara na sat, a što je za više od 50 kilometara na sat više od dopuštene.
Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna od 10000 do 20000 kuna, ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
Istog dana, u 10,10 sati, uređajem Lasercam4 na D2 (nadvožnjak Josipovac) evidentirano je prekoračenje dopuštene brzine, na dionici gdje je ograničenje 110 kilometara na sat, vozilo zadarskog registarskog područja kretalo se smjerom zapad-istok brzinom od 205 kilometara na sat (predviđena kazna 5000 do 15000 kuna), do 6 mjeseci zabrane upravljanja vozilom i 3 negativna prekršajna boda),
U 10,54 sati, evidentirano je prekoračenje dopuštene brzine vozila slatinskog registarskog područja kretalo se smjerom zapad-istok brzinom od 218 kilometara na sat, a za koji prekršaj je propisana istovjetna sankcija.
 
 U petak, 25. lipnja, u 10,55 sati, na području Đakova, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.
Vozač 47-godišnji hrvatski državljanin nije koristio sigurnosni pojas i nije kod sebe imao vozačku dozvolu, a i evidentirana mu je koncentracija alkohola od 3,05 grama po kilogramu.
Brzinu vozila vozač nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku, uslijed čega je došlo do slijetanja vozila u odvodni kanal te je lako tjelesno ozlijeđen.
Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna do 23800 kuna, ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom do 12 mjeseci te 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
Jučer, 27. lipnja, u 19,35 sati, u Dardi dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.
Tijekom upravljanja osobnim automobilom 62-godišnji vozač je u raskrižju oduzeo prednost prolaska drugom vozilu kojim je upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin te je vozač koji je uzrokovao nesreću lako tjelesno ozlijeđen.
Vozaču 62-godišnjem hrvatskom državljaninu evidentirana je koncentracija alkohola od 1,93 grama po kilogramu.
Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna do 29000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom do 18 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.  

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Pixabay