TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA ISTOK

4. KOLO – SUBOTA, 17:00 sati

NK Sloga Nova Gradiška – HNK Đakovo Croatia

Nije još vrijeme za uzbunu, ali samo dva boda od mogućih devet, nije nitko u đakovačkom trećeligašu očekivao. U subotu slijedi gostovanje u Novoj Gradišci i prilika je da protiv ne baš jake Sloge Đakovčani poprave bodovni učinak. Osim toga, Đakovo Croatia još nije upisao pobjedu. Poraz bi najvjerojatnije unio još više nervoze tako da u porazu ne smijemo niti razmišljati. Dio optimizma Đakovčani grade i na prošlogodišnjem gostovanju gdje su bez problema ostvarili visoku pobjedu 4-0. Neka bude pobjeda, bilo kakva, poruka je iz đakovačkoga trećeligaša.

NK Zrinski Jurjevac – NK Orolik Oriovac

Zrinski je uspješno otvorio sezonu i osvojio pet bodova od čega dva na teškim gostovanjima u Jelisavcu i Slavonskom Brodu. Domaća pobjeda protiv NAŠK-a daje im za pravo da očekuju i subotnju pobjedu protiv Oriovčana. Ali, Jurjevčani moraju biti oprezni jer Oriolik, iako ima samo tri boda, je puno bolja momčad nego to pokazuje položaj na tablici. Zrinski mora riješiti još jedan problem: neefikasnost jer su napadači postigli samo jedan pogodak (Dos Santos NAŠK-u). Robert Grnja Krešimir Galić vjeruju da će svi igrači biti spremni iako su Bagarić, Matković i Šinko trenirali pod posebnim tretmanom. Osim toga, s nova tri boda Zrinski bi zadržao priključak s vodećim momčadima, a ne zaboravimo da su od samoga početka iskazivali ambiciju da budu u samom vrhu. Prilika je tu, samo je treba iskoristiti. A u Jurjevcu su uvjereni, respektirajući vrijednosti svoga protivnika, a će bodovi ostati na Bari.

* * * * *

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK – VINKOVCI

4. KOLO – SUBOTA, 17:00 sati

NK Borac – NK Torpedo

Torpedo je neugodno iznenadio svoje navijače domaćim porazom od Radničkoga iz Meca. Prilika za popravni zove se Borac kojemu barem u ova četiri kola ne cvjetaju ruže jer imaju samo tri boda od mogućih 9. Kuševčani se ove sezone susreću s još jednim problemom: relativno malim igračkim kadrom kojega su prorijedile ozljede. No, na muci se poznaju junaci, kaže narodna izreka. Malo optimizma donijela je kup pobjeda protiv Šokadije, a hoće li to biti dovoljno doznat ćemo u subotu u Baranji.

NK Mladost (ĐS) – NK Slavonac (K)

Satničane je malo poljuljao visoki poraz u Otoku (5:1) i nastupima u prvoj županijskoj ligi nisu navikli na česte poraze. Trenutno se nalaze na 12. mjestu sa samo tri boda, a u nedjelju se nalaze pred novim izazovom. U Satnicu dolazi vodeći Slavonac iz Komletinaca koji ima stopostotni učinak i gol razliku 11:3. Veliki izazov za momčad Ivana Denića koja bi pobjedom vratila samopouzdanje i s tri boda krenula prema gornjem dijelu tablice.

* * * * *

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

5. KOLO – SUBOTA, 17:00 sati

ŠNK Baranja Belje – NK Omladinac Josipovac

Josipovčani su odradili dobar tjedan. Nakon što su upisali prve prvenstvene bodove protiv Popovčana, u srijedu su u kup utakmici s visokih 5:1 slavili protiv Dračica. Puni optimizma očekuju gostovanje u Belom Manastiru gdje ih dočekuje Baranja-Belje. Baranjci imaju jednu pobjedu i tri poraza, isto koliko i Josipovčani. Dakle, otvorena utakmica u kojoj bi “omladinci” mogli do bod(ova).

NEDJELJA, 17:00 sati

NK Slavonija (P) – NK Hajduk Marijanci

Malo sunca zasjalo je Punitovčanima nakon kup pobjede u Piškorevcima, a to bi trebalo biti i preokret u prvenstvenim okršajima. Slavonija nakon četiri kola još nije ostvarila pobjedu, a pobjeda protiv Hajduka iz Marijanaca sada je imperativ ukoliko Punitovčani žele sačuvati mir i uhvatiti priključak prema sredini tablice.

ŠNK Ratar Piškorevci – NK Fešk Feričanci

U Piškorevimca je ovih dana tiho “kao u crkvi”. Još uvijek nogometaši Ratara vrte utakmicu iz Đurđenovca, ali su i u srijedu doživjeli kup poraz na svom terenu. Treba prekinuti ova slaba izdanja, a prilika se zove FEŠK. Ratar u prvenstvu ne stoji loše, trenutno je na sedmom mjestu sa sedam bodova, a nova tri boda vratila bi ih u gornji dom. Dovoljno razloga za povratak na stare navike – pobjede.

* * * * * *

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

4. KOLO – SUBOTA, 16:30 sati

NK Dračice Đakovo – NK Hošk Gašinci

Dračice će u subotu otvoriti četvrto kolo Druge županijske lige. Osokoljeni prošlotjednom pobjedom u Forkuševcima s pravom očekuju nove bodove i nastavak borbe za sam vrh. Gašinčani su ojačali svoje redove dvojicom igrača iz satničke Mladosti (Novaković i Svalina) i sigurno nisu zadovoljni sa samo četiri boda. Hoće li trener Stjepan Milković pronaći recept kako zaustaviti dračičke napadače, znat ćemo u subotu navečer.

NK Sloga Koritna – NK Jedinstvo Forkuševci

Sloga je momčad koja još nije ostvarila pobjedu. Je li prilika za prve bodove? Teško je reći jer im u goste dolazi iskusna momčad Jedinstva koja pod svaku cijenu želi popraviti dojam nakon domaćega poraza od Dračica. Prednost dajemo Jedinstvu, ali nešto treba pitati i Korićane.

NEDJELJA, 16:30 sati

NK Šokadija Strizivojna – NK Radnički Viškovci

Šokadija je u prošlom kolu neokrznuta prošla teško gostovanje u Mandićevcu i sada taj rezultat žele oplemeniti s nova tri boda. U goste im dolaze Viškovčani koji zasigurno nisu očekivali da će nakon četiri kola biti bez pobjede. I oni žele priključak s gornjim domom, a mogu li to ostvariti u Strizivojni. teško, ali ne i nemoguće.

NK Omladinac Selci Đakovački – NK Rekord Kondrić

Susret dvaju momčadi koje nisu opravdale svoje želje na početku prvenstva svakako su Selčani i Kondrićani. Omladinac ima mladu momčad trenutno je bez bodova dok su Kondrićani najavljivali puno bolje otvaranje prvenstva nego li je to trenutno deseto mjesto. Rekord je bez pobjede, a vjeruju da je utakmica u Selcima prilika za prvi uspjeh.

NK Budućnost Gorjani – NK Slavonija Budrovci

Budrovčani su vodeća momčad lige nakon tri kola imaju svih devet bodova. Gorjani su vruć teren i zasigurno da će ovo biti jedna od najzanimljivijih utakmica kola. Budrovčani imaju najbolji napad koji je u tri utakmice postigao 14 pogodaka. Hoće li put do gorjanske mreže pronaći i u nedjelju te tako nastaviti pobjednički niz. Ali, ne treba podcijeniti momčad Budućnosti.

NK Dinamo Trnava – NK Polet

Semeljčani su veliki favoriti u sudaru protiv Dinama. Doduše, Trnavčani su osvojili poticajan bod u Gašincima i sada se spremaju za sudar protiv trenutno druge momčadi lige. Semeljčani su od samoga početka najavljivali borbu za prvo mjesto pa bi pobjeda u Trnavi trebala biti upisana.

ŠNK Vinogradar Mandićevac – NK Hajduk Široko Polje

Ovoje zasigurno derbi kola. Vinogradari su u dosadašnja tri kola pokazali da imaju odličnu momčad što potvrđuje u sedam osvojenih bodova. I nogometaši Hajduka imaju velike ambicije, ali su nešto slabije od očekivanoga otvorili prvenstvo (dvije pobjede i jedan poraz) tako da bi ih novi poraz udaljio od samoga vrha.

* * * * *

LIGA NOGOMETNOG SREDIŠTA ĐAKOVO

Prva dva kola pokazala su da bi ovo mogla biti jako izjednačena borba u kojoj glavni favoriti Slavonac iz Preslatinaca i Mladost iz Ivanovca nisu potvrdili svoju dominaciju. Zanimljivo će biti mogu li Vučevčani preuzeti ulogu favorita, a to mogu potvrditi eventualnom pobjedom u Drenju. Međutim, Drenjanci imaju četiri boda i još nisu doživjeli poraz. U sudaru dvaju Mladosti sve osim pobjede Ivanovčana bilo bi veliko iznenađenje. Mrzovićani dočekuju Preslatinčane i to će biti veliko iskušenje za goste koji slove za favorite. Tomašančani dočekuju Potnjance koji su prošlo kolo upisali domaću pobjedu i sigurno da na gostovanje ne idu s”bijelom zastavom”.

3. KOLO – NEDJELJA, 16:30 sati

ZRINSKI (D) – VUČEVCI

MLADOST (I) – MLADOST (L)

NAPRIJED – SLAVONAC (P)

DINAMO (TO) – VELEBIT

SLOBODAN – KEŠINCI

* * * * *

PRVA HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – ŽENE

U borbu za prvenstvene bodove kreću i đakovačke kuglačice, članice Prve hrvatske lige. Pred njima je težak zadatak: gostovanje u Poreču kod jedne od najboljih hrvatskih ekipa. No, Đakovčanke na put kreću bez imperativa, a tada se najbolje igra.

1. KOLO – SUBOTA, 13:00 sati

ISTRA – ĐAKOVO

* * * * *

PRVA B HRVATSKA KUGLAČKA LIGA SJEVER

Što mogu kuglači Fortune u novom prvenstvu? Odgovor bi mogla dati utakmica prvoga kola koju Đakovčani igraju protiv solidne zagrebačke momčadi Obrtnik Torbara. Pobjeda bi bila odličan poticaj za nastavak prvenstva jer kuglače Fortune “pomazila” je sreća jer u prvih šest kola četiri puta igraju na domaćoj kuglani.

1. KOLO – SUBOTA, 14:00 sati

FORTUNA – OBRTNIK TORBAR

Izvor: Miro Šola