PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

7. KOLO

OMLADINAC (J) – JEDINSTVO 2:0

RATAR – VILJEVO 2:1

RADNIK – SLAVONIJA (P) 1:4

MLADOST (ĐS) – RADNIČKI (M) 5:1

OMLADINAC (J) – JEDINSTVO 2:0

Josipovac – Igralište Josipovac. Gledatelja: 150. Sudac: Renato Furlić (Beli Manastir). Pomoćnici: Filip Đerđ (Darda) i Leonardo Šagolj (Batina). Strijelci: 1:0 Habada (3.), 2:0 Marijan Batorek (55.).

OMLADINAC (J): Brandis, Brkić (78. Čaić), Igor stuhli (59. Dorijan Hulak), Šlegl, Josip Hulak, Štefančić (72. Kolarik), Mišetić (89. Vavra), Habada, Kanisek, Marijan Batorek (62. Zlatko Kvasnovski), Josip Batorek. Trener: Domagoj Vragolović.

JEDINSTVO. Horvat, Šnel, Matović (85. Antonina), Matej Vidaković, Zemunić (62. Curač), Perković, Horvat, Ameti (72. Mikičić), Patrik Vidaković, Šapina (69. Jagorinac), Živković (62. Katavić). Trener: Martin Majdenić.

Utakmica između Omladinca i Jedinstva počela je u svečanom tonu. Naime, predstavljeni su novi dresovi Omladinca koje su darovali bivši igrači, ali su predstavljene nove montažne kućice za rezervne igrače i službene osobe. Lijep je to poklon klubu uoči kirvaja kojega će sutra Josipovčani sigurno proslaviti puno zadovoljniji nakon domaće pobjede.

Utakmica je krenula furiozno s domaće strane. Već u trećoj minuti Josip Batorek prošao je dvojicu čuvara, a na rubu kaznenoga prostora srušio ga je treći. Sudac Renato Furlić dosudio je slobodan udarac. Loptu je uzeo Ante Habada i preciznim udarcem preko živoga zida pogađa same rašlje. Domaćini su do kraja prvoga poluvremena napadali, ali napadači nisu bili konkretni u samoj završnici. Redom su promašivali Štefančić, Marijan Batorek, Igor Stuhli i Habada. Gosti su prijetili preko Mateja Vidakovića koji je u tri navrata solo akcijama ugrozio josipovački gol, ali bez završnice. U posljednjoj minuti prvoga dijela Josipovčani su imali najbolju priliku. Marijan Batorek pobjegao je svom čuvaru, ali njegov udarac sa šest metara završio je pored vratnice.

U drugom poluvremenu domaćini još više pojačavaju napade želeći što prije dovršiti posao. U 55. minuti Igor Stuhli asistent je za Marijana Batoreka koji nastavlja svoju golgetersku seriju. 2:0 Za Omladinac. Nakon toga Josipovčani su mogli podebljati svoje vodstvo, a prilike za to propustili su Štefančić i Dorijan Hulak, a udarcima izvan kaznenoga prostora pokušavali su Josip Hulak, Kolarik i Brkić. U 82. minuti domaćini su imali kazneni udarac nakon što je gostujući branič srušio Josipa Hulaka. Ali, kapetan Zlatko Kvasnovski koji se u momčad vratio nakon dvomjesečne stanke zbog ozljede nije uspio zatresti donjomiholjačku mrežu.

Na kraju, opće zadovoljstvo u redovima Omladinca jer su nastavili niz pobjeda: ova protiv Jedinstva je četvrta po redu koja ih odvodi u gornji dio tablice. A sada Josipovčani mogu na zasluženu proslavu kirvaja.

RATAR – VILJEVO 2:1

Piškorevci – Igralište Kozin trg. Gledatelja: 150. Sudac: Denis Plantosar (Darda). Pomoćnici: Igor Marić (Osijek) Luka Vidak (Osijek). Strijelci: 0:1 Senković (5.), 1:1 Ivan Tunuković (26.), 2:1 Horvat (85.).

RATAR: Barić, Bošnjaković, Mišić (64. Blaškić), Brzaj, Liščević, Horvat (89. Antunović), Florian Abramović (90. Adrić), Mišević, Manuel Abramović, Križanović, Ivan Tunuković (76. Bekić). Trener: Josip Mišić.

VILJEVO: Knežević, Golub, Senković, Cerovečki, Pandurić (88. Kovačević), Lukić, Vincetić, Vuković, Kopić (54. Sklizović), Blažević, Vicić. Trener: Dinko Puljić.

Dugo su se mučili nogometaši Ratara protiv vrlo dobrih gostiju koji su opravdano pokazali zašto se nalaze u gornjem dijelu tablice. Da stvar bude gora po domaćine, Viljevčani su već u petoj minuti golom Senkovića poveli 1:0. Nakon početnoga šoka, Piškorevčani su uspostavili svoju igru, preuzeli posjed lopte i krenuli s organiziranim akcijama. Na asistenciju Križanoviča u 26. minuti Ivan Tunuković postiže pogodak za 1:1. U samoj završnici domaćini su imali stopostotnu priliku, ali Tunuković promašuje čisti zicer. U nastavku utakmice, domaćini imaju terensku inicijativu, a gosti se grčevito brane često pokušavajući s odugovlačenjem igre. Ipak, u 85. minuti lucidnim potezom Ivice Horvata Piškorevčani dolaze do toliko željene pobjede. Naime, Horvat postiže eurogol nakon asistencije Deana Bekića, prema prikazanoj igri, pobjeda domaćina više je nego zaslužena. I nova tri boda te plasman na vrh tablice.

RADNIK – SLAVONIJA (P) 1:4

Josipovac – Igralište Josipovac. Gledatelja: 100. Sudac: Antun Bošnjak (Harkanovci). Pomoćnici: Tomislav Milić (Belišće) i Deni Grofelnik (Valpovo). Strijelci: 0:1 Perak (10.), 0:2 Bešlić (48.), 0:3 Bešlić (60.), 0:4 Bešlić (70.), 1:4 Vuković (81.).

RADNIK: Bagarić. Dujmović (63. Petrović), Ljubas, Bošnjak, Gogić, Dino Vuković, Vrbanić, Glogač (69. Tutić), Vidačić (37. Kraljik), Lukačić (63. Molnar), Petrušić (69. Štrbac).

SLAVONIJA (P): Begović, Poljarević (80. Getoš), Veverec, Tadijan (86. Stipanović), Vinko (71. Marošević), Perak, Smaka, Crnojević, Kovačević, Škorvaga, Bešlić (72. Matković).

I Punitovčanima se otvorilo. Nakon rezultatske krize pobjeda u osječkom Josipovcu vratila je osmijeh na lica igrača i uprave kluba. A najzaslužniji za to svakako je trostruki strijelac Igor Bešlić koji je zapečatio svaku nadu da domaćini mogu preokrenuti rezultat. U ranoj fazi utakmice, točnije u desetoj minuti, Punitovčani su golom Josipa Peraka poveli 1:0 što je bio rezultat prvoga poluvremena. A tada iskusni Igor Bešlić ima „svojih pet minuta“. Odmah početkom drugoga poluvremena (48.) postiže drugi pogodak čime usmjerava utakmicu na stranu Punitovčana da bi u 60. minuti svojim drugim pogotkom definitivno odlučio utakmicu. Ali, u 70. minuti Bešlić postiže hat-trick i nakon još dvije minute provedene u igri, odlazi na klupu za pričuvne igrače. A Punitovčani mirno privode utakmicu kraju i kući nose tri vrijedna boda.

MLADOST (ĐS) – RADNIČKI (M) 5:1

Đakovačka Satnica – Igralište NK Mladost. Gledatelja: 200. Sudac: Nemanja Ostojić (Vukovar). Pomoćnici: Branimir Bradarić (Vukovar) i Davor Vukelić (Vukovar). Strijelci: 1:0 Žonka (16.), 1:1 Marković (31.), 2:1 Živković (37.), 3:1 Barišić (48.), 4:1 Barišić (51. – 11 m), 5:1 Grbeša (63.).

MLADOST (ĐS). Leko, Akrap (46. Bikić), Bruno Barišić Jaman, Subašić, Branimir Barišić Jaman (46. Stanušić), Žonka, Novoselić, Bojanović, Grbeša (72. Davor Svalina), Barišić, Živković (67. Radnić). Trener: Ivan Denić.

RADNIČKI (M): Rajndl, Šmit (54. Kubica), Ranogajec, Karamatić, Džanko, Karanović, Oroz, Vladić, Barat, Marković. Šćurila (59. Wachi). Trener: Mario Amidžić.

Nogometaši Mladosti iz Đakovačke Satnice protiv vodeće momčadi lige i jednoga od glavnih favorita za naslov prvaka, Radničkoga iz Meca, odigrali su kao najbolji švicarski sat. Od prvoga do zadnjega igrača sve je bilo na mjestu tako da se gosti nisu mogli nadati ničemu osim porazu.
Nakon početnoga ispitivanja snaga, u 17. minuti Barišić je izveo prekid s desne strane, u gužvi u kaznenom prostoru najbolje se snašao Žonka koji s pet metara zabija za domaće vodstvo. Domaćini su mogli podebljati vodstvo u 27. minuti kada je s pet metara pucao Neven Grbeša, ali lopta završava na prečki. U 30. minuti ponovo opasnost pred gostujućim golom. Kontru je povukao Matija Živković, na drugoj je strani pronašao Novoselića koji pogađa vanjski dio mreže. Samo minutu kasnije gosti prvi puta ozbiljnije prijete i dolaze do izjednačenja. Džanko je ubacio loptu iz auta do Barača koji odigrava povratnu loptu prema Markoviću kojemu nije bilo teško zatresti Lekinu mrežu. U 37. minuti domaćini pak dolaze u vodstvo. Grbeša se našao u kaznenom prostoru, pucao je prema golmanu Rajndlu, ali odbijenu loptu u mrežu je pospremio Živković. Bio je to rezultat prvoga poluvremena.

Prvu akciju nakon što je ušao u igru Stanušić je asistirao povratnom loptom prema Barišiću koji postiže treći pogodak. Samo četiri minute kasnije, ponovo je na sceni najbolji igrač susreta Ivan Barišić. Gostujući branič Karamatić ruši Barišića u kaznenom prostoru, a sudac Ostojić opravdano je pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo sam Barišić, golmana poslao u jednu, a loptu u drugu stranu. U 63. minuti, Satničani su najavili katastrofu svojim protivnicima. Bikić ubacuje loptu u kazneni prostor, golman Rajndl kratko odbija loptu, a na pravom mjestu našao se Neven Grbeša i pospremio ju u mrežu. Samo minutu kasnije i šesti gol bio je na pomolu. Najbolji igrač susreta, Ivan Barišić, uputio je silovit udarac s ruba kaznenoga prostora, ali gostujući golman odbija loptu u korner. Gosti su mogli ublažiti poraz u 76. minuti kada Ranogajec ostavlja povratnu loptu za Markovića koji s ruba kaznenoga prostora pogađa stativu. I posljednju akciju za gol vidjeli smo u 85. minuti kada neumorni Barišić odigrava povratnu loptu za Bojanovića, a loptu s gol crte u polje izbacuje Džanko. Ovom pobjedom Mladost je pokazala da može pobijediti bilo koga tako da su i nogometaši Radničkoga kao vodeća momčad lige jednostavno bili razbijeni.

Izvor: Miro Šola