ĐAKOVAČKI SPORTSKI VIKEND

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA ISTOK

8. KOLO – SUBOTA, 19:00 sati

ĐAKOVO – BROD

Rukometaši Đakova doživjeli su težak poraz u Slatini i time pokazali da će teško do prvoga mjesta koje vodi natrag u prvu ligu. U subotu slijedi utakmica protiv Broda i tu ne bi smjelo biti problema za igrače trenera Domagoja Perlića. S nova dva boda Đakovčani bi držali kakav-takav priključak s vodećim dvojcem Slatinom Nexe II.

* * * * *

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

9. KOLO – subota, 16:30 sati

ĐAKOVO – PITOMAČA

Nakon teškoga poraza u Osijeku protiv Olimpije mlade đakovačke rukometašice očekuje novo iskušenje. U goste im dolazi četvrta ekipa lige Pitomača koja ima 11 bodova. Mogu li Đakovčanke iznenaditi gošće teško je reći jer dosadašnje igre ne ulijevaju previše optimizma. No, domaći teren i borbenost možda nešto i donesu.

* * * * *

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

4. KOLO – SUBOTA, 18:00 sati

POŽEGA – ĐAKOVO

Da će Đakovčani nakon tri kola imati jednu pobjedu i dva poraza, to nisu mogli vjerovati niti najveći pesimisti. Ali, to se dogodilo porazima od KA Osijek i Vinkovaca. Sada slijedi novo iskušenje. Požega je oduvijek za đakovačke košarkaše bila vruć teren. No, vjerujemo ne i nepremostiv jer đakovački su košarkaški u prvenstvo ušli kao jedan od favorita lige. To treba i opravdati, a Požega je prva prilika za to.

* * * * *

TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA ISTOK

14. KOLO – SUBOTA, 13:30 sati

ĐAKOVO CROATIA – ZRINSKI (J)

Dva kluba s područja Đakovštine dočekala su posljednje jesensko kolo kako bi odmjerili snage. U utakmici su moguća sva tri rezultata što sugerira i položaj na tablici: Jurjevčani su na sedmom mjestu s 23 boda dok su Đakovčani dva mjesta niže s bodom manje. Dakle, sve je otvoreno. Đakovački trener Hrvoje Bušić još uvijek nije siguran može li računati na ozlijeđene Boškovića i Galičića, a to bi bio veliki hendikep za domaćine. Jurjevčani nemaju problema s ozljedama, trener Josip Milardovića jako dobro poznaju protivnike jer je bio trener Đakovo Croatije u prvih sedam kola. No, ponavljam, otvorena utakmica u kojoj su moguća sva tri rezultata.

* * * * * *

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK – VINKOVCI

14. KOLO – SUBOTA, 13:30 sati

DILJ – TORPEDO

Torpedo se nalazi u teškoj rezultatskoj krizi, a da nevolja bude još veća slijedi gostovanje u Vinkovcima kod odlične momčadi Dilja. Treneru Uzelcu i igračima je najteže jer nisu navikli na ovakve crne serije, ali to je nogomet, treba tražiti izlaz iz “tunela”. Možda su to upravo Vinkovci.

NEDJELJA, 13:30 sati

MLADOST (ĐS) – BORAC (B)

Satničani čuvaju visoko četvrto mjesto i pobjedom protiv Boboćana i dalje bi ostali u samom vrhu. Igrači trenera Denića sigurni su domaćini tako da pobjeda ne bi trebala izostati, ali momčad Borca nije za podcjenjivanje jer se trenutno nalaze na šestom mjestu sa samo dva boda manje od svojih protivnika. Dakle, punim gasom po nove bodove za uspješnu jesensku polusezonu.

* * * * *

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

15. KOLO – SUBOTA, 13.30 sati

BARANJA-BELJE – RATAR

Ratar se vratio u život domaćom pobjedom protiv Hajduka iz Popovca i popravio dojam u odnosu na nekoliko posljednjih kola. Sada je zgoda da gostujućim uspjehom ponovo uhvate priključak s gornjim domom. Baranjci nisu nepobjedivi, ali opet se vraćamo Piškorevčanima: sve ovisi u njihovom raspoloženju i pristupu igri.

NEDJELJA, 13:30 sati

OMLADINAC (J) – RADNIK

Josipovčanima hitno treba pobjeda kako bi vratili mir u svlačionicu. U nekoliko posljednjih kola doživjeli su poraza (tri uzastopna domaća) što ih je spustilo u donji dom. Tu svakako ne pripadaju tako da pobjeda protiv Radnika iz osječkoga Josipovca sve bi se vratilo u “normalu”. Vjerujemo da će domaći trener pronaći načina kako motivirati svoju momčad za pobjedu.

SLAVONAC (L) – SLAVONIJA (P)

Slavonac iz Slavonija? S obzirom na to da su Punitovčani ove jeseni odigrali puno gostujućih utakmica odlično evo prilike za novim uspjehom. Slavonac se nalazi u donjem dijelu tablice tako da nije “nemoguća misija” odnijeti bodove iz Ladimirevaca.

* * * * ** *

DRUGA HRVATSKA ODBOJKAŠKA LIGA ISTOK

16. KOLO – SUBOTA, 16:00 sati (OŠ Matije Gupca – Piškorevci)

ĐAKOVO – OSIJEK III

Đakovačke odbojkašice nakon pet odigranih utakmica imaju maksimalnih 15 bodova i sve osim pobjede protiv treće ekipe Osijeka bilo bi veliko iznenađenje. Trener Vjeko Barišić samozatajno u Piškorevcima radi s djevojkama i sigurno da će sve učiniti za novu pobjedu.

Izvor: Miro Šola