Ratar golom Horvata slavio u Baranji; Omladinac okrenuo 0:2 na 5:2; Tomislav kaznio promašaje Slavonije.

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

BARANJA-BELJE – RATAR 0:1 0:0)

Beli Manastir – Gradski stadion Beli Manastir. Gledatelja: 100. Sudac: Nikola Dendis (Našice). Pomoćnici: Ivan Radačić (Donja Motičina) i Ivan Šalamun (Našice). Strijelci: 0:1 Horvat (90.).

BARANJA-BELJE: Glibota, Balent, Šisl, Balukčić, Kuček, Bartolov, Bujadinović, Dorotić, Petrušić, Bosnić, Mikšić. Trener: Josip Kerovec.

RATAR: Barić, Vukadin, Mario Šekerija, Nikola Šekerija (71. Mandić), Perković, Jurinić (90. Antunović), Kasa, Peadinović, Horvat, Brlošić, Peša (83. Sikora). Trener: Hrvoje Piplica.

Na krilima domaće pobjede protiv Hajduka iz Marijanaca, trener Hrvoje Piplica pripremao je svoje igrače na tešku utakmicu u Belom Manastiru. Nogometaši Baranje-Belja nakon dva uvodna poraza tražili su prve bodove koji bi ih udaljili sa začelja tablice.

Piškorevčani su bolje otvorili utakmicu, imali s nešto veći posjed lopte. U 15. minuti gosti su postigli pogodak, ali ga je glavni sudac Nikola Dendis poništio zbog zaleđa. I jedni i drugi do odlaska na odmor stvorili su nekoliko izglednih prilika, ali mreže su ostale netaknute. Piškorevčani su se uspješno branili, a u tome ih nije omela niti činjenica da su u 76. minuti ostali s igračem manje. Mario Šekerija je nakon grubog starta dobio drugi žuti karton tako da su gosti utakmicu završili s deset igrača.

I kada se činilo da će utakmica završiti bez pogodaka, Sikora je probio po boku, predao loptu u sredinu do Kase koji loptu prosljeđuje do Horvata. Piškorevački napadač s desetak metara zakucava loptu u mrežu. Za veliku i zasluženu pobjedu Ratara.

S nova tri boda Ratar trenutno ima šest bodova, a u sljedećem četvrtom kolu očekuje ga domaća utakmica protiv Bilja.

RADNIK – OMLADINAC (J) 2:5 (2:2)

Josipovac – Igralište Josipovac. Gledatelja: 100. Sudac: Slaven Florijančić (Osijek). Pomoćnici: Ivan Škaro (Osijek) i Marijan Kečinović (Osijek). Strijelci: 1:0 Vuković (13.), 2:0 Vuković (17.), 2:1 Domagoj Hulak (28.), 2:2 Skeledžija Djak (45.), 2:3 Batorek (51.), 2:4 Zlatko Kvasnovski (53.), 2:5 Štefančić (90.).

RADNIK: Bagarić, Jularić (46. Jurišić), Žitnjak, Uremović (46. Peršić), Lukačić, Vuković, Vrbanić (46. Gogić), Lucić, Horvat, Novak, Tomas (76. Vidačić).

OMLADINAC (J): Brandis, Igor Stuhli, Šlegl, Brkić, Josip Hulak (66. Kristek), Mihael Kerovec, Habada (54. Štefančić), Zlatko Kvasnovski (71. Kanisek), Djak-Skeledžija (76. Alen Stuhli9, Domagoj Hulak, Batorek (56. Haršanji). Trener: Domagoj Vragolović.

Nakon dvadesetak minuta igre činilo se da će nogometaši Radnika ostvariti uvjerljivu pobjedu jer su već tada vodili s 2:0. U 13. minuti dubinska lopta preskočila je josipvačku obranu, na pravom se mjestu našao Dino Vuković koji sam izlazi pred golmana Brandisa i mirno šalje loptu u mrežu. Slavlje domaćina još se nije ni stišalo, a već je bilo 2:0. Igrala se 17. minuta kada je Vuković utrčao u prazan prostor i ponovo matirao Brandisa. Gosti su tražili zaleđe, međutim, sudac Florijančić priznao je pogodak. Nakon toga, nogometaši Omladinca pokazali su karakter te su se do odmora vratili u igru odnosno anulirali domaće vodstvo 2:0. Dva se puta Habada našao u odličnim prilikama, ali golman Bagarić bio je uspješniji. Ipak, u 28. minuti Kerovec je ubacio loptu u kazneni prostor, na pravom se mjestu našao Domagoj Hulak koji glavom zakucava loptu u mrežu. 2:1. U posljednjoj minuti prvoga dijela Djak Skeledžija prevario je svoga čuvara i s ruba kaznenoga prostora pogađa Bagarićevu mrežu. Tako su Josipovčani uhvatili priključak, a u nastavku stvorili i psihološku prednost jer su osjetili da u osječkom Josipovcu mogu do sva tri boda.

I tako je i bilo. Već u 51. minuti najbolji igrač susreta Zlatko Kvasnovski idealno poslužuje Batoreka koji šalje loptu u praznu mrežu. Kvasnovski je bio autor četvrtoga gola u 54. minuti. Ukrao je loptu protivničkom igraču i sa 16 metara pogodio gornji dio protivničke mreže.

Nakon toga, Josipovčani mudro čuvaju stečenu prednost, a u posljednjom minuti Štefančić postiže i peti pogodak za još bolji „umjetnički dojam“. Iako, igra Omladinaca bila je odlična na zadovoljstvo trenera Domagoja Vragolovića koji poslije utakmice nije krio zadovoljstvo.

Nakon dva remija nogometaši Omladinca ostvarili su prvu pobjedu i trenutno imaju pet bodova. U sljedećem kolu očekuje iz susjedski derbi protiv Punitovčana. Zasigurno da će to biti općinski praznik nogometa.

SLAVONIJA (P) – TOMISLAV 2:3 (1;2)

Punitovci – Igralište Punitovci. Gledatelja: 200. Sudac: Tomislav Rupčić (Đakovo). Pomoćnici: Hrvoje Lovrić (Đakovo) i Zvonimir Novoselić (Đakovo). Strijelci: 0:1 Šantor (8.), 1:1 Penava (12.), 1:2 Roso (44.9, 1:3 Nikšić (60.), 2:3 Marošević (75.).

SLAVONIJA (P): Begović, Perić (81. Burek), Poljarević, Škorvaga, Tadijan, Penava, Vinko, Perak, Gazić, Crnojević (68. Marošević), Miler (76. Vranić).

TOMISLAV: Džanko, Radak, Šantor, Ljubas, Štetić (61. Grabić), Nikšić, Salapić, Barišić, Birčić, Roso, Tomas.

Bez obzira na položaj na tablici, ali bio je ovo pravi derbi susret u kojemu su nogometaši iz Livane zasluženo slavili. Već u osmoj minuti gosti su golom Marijana Šantora došli u vodstvo, ali su domaćini samo četiri minute kasnije izjednačili rezultat. Strijelac je bio Ivan Penava. Do odlaska na odmor i jedni i drugi imali su nekoliko izglednih prilika, ali mreže su mirovale. Međutim, u 44. minuti Matko Roso poslao je loptu iza leđa golmana Begovića za novo gostujuće vodstvo. Bio je to ujedno i rezultat prvoga poluvremena.

U nastavku utakmice vidjeli smo bolju punitovačku igru, ali i neiskorišteni kazneni udarac koji bi, da su domaćini uspjeli postići utakmica bila a da se u listu strijelaca ne upiše Vedran Nikšić. I upravo se to dogodilo u 60. minuti kada najbolji napadač postiže treći gol za svoju momčad i time trasira put do nova tri boda. Trener Vranić pogodio je s izmjenama jer je Marošević, nakon samo sedam minuta provedenih u igri, postigao drugi pogodak za Slavonije čime su nade za eventualni spas od poraza još uvijek postojale. Međutim, do kraja utakmice gosti su sačuvali stečenu prednost i kući otišli pjevajući. S tri boda!

Izvor: Miro Šola

Foto: NK Ratar Piškorevci