MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK – VINKOVCI

4.KOLO

SLAVONAC (K) – TORPEDO 1:1 (1:0)

Komletinci – Igralište Komletinci. Gledatelja: 100. Sudac: Zvonimir Novoselić (Đakovo). Pomoćnici: Katarina Zeko (Osijek) i Manuel Dendis (Jelisavac). Strijelci: 1:0 Ljubić (15.), 1:1 Tomislav Lulić (47.).

SLAVONAC (K): Purić, Zec, Šutalo (83. Pavle Mesić), Ljubić, Pavičić, Stjepan Mesić (30. Ivančević), Cvijanović, Tomislav Đoić, Kerić (57. Lučić), Stojak (83. Prnjak), Ivan Đoić (72. Gagić).

TORPEDO: Vinković, Kopecki, Rotim, Fogadić (65. Stjević), Radoš (73. Mislav Ivanda), Antinac, Renato Lulić, Stjepan Kušević, Marin Cicvarić, Tomislav Lulić (75. Domagoj Kušević), Nikolić Kovačić (86. Kovačević). Trener: Goran Uzelac.

Nogometaši Torpeda u dosadašnja četiri kola osvojili su dva boda i to oba na gostovanjima. U Komletincima su nogometaši Gorana Uzelca odigrali hrabru utakmicu u kojoj su pokazali da imaju kvalitetu za ovaj rang natjecanja.

Očito da je Kuševčanima dobrodošlo dvostruku pojačanje u osobama Renata i Tomislava Lulića koji ovoj momčadi daju neku novu dimenziju. Kuševčani mogu žaliti za dvije odlične prilike koje su stvorili u prvom poluvremenu. Najprije je u sedmoj minuti Nikolić Kovačić , na asistenciju Radoša, promašio gol s osam metara. Domaćini su u ranoj fazi utakmice, točnije u 15. minuti golom Jure Ljubića došli u vodstvo. Gosti su u odličnoj prilici i u 25. minuti kada domaći vratar Purić krajnjim naporom brani slobodan udarac Renatu Luliću. Početkom drugoga poluvremena Tomislav Lulić zabio je pogodak za izjednačenje. Lulić je izašao sam pred domaćega golmana i preciznim lob udarcem pogodio nezaštićenu mrežu. Do kraja utakmice i jedni i drugi imali su nekoliko izglednih prilika, ali mreže su mirovale.

Ovaj bod puno znači za mladu kuševačku momčad koja očekuje i prve domaće bodove. A priliku za to imat će već u srijedu kada im u goste dolazi Radnički iz Županje.

MLADOST (ĐS) – BORAC (B) 3:0 (2:0)

Đakovačka Satnica – Igralište NK Mladost. Gledatelja: 150. Sudac: Antonio Sabljić (Otok). Pomoćnici: Ivan Toman (Štitar) i Mato Bjelopavlović (Štitar). Strijelci: 1:0 Tomić (11.), 2:0 Bojanović (35.), 3:0 Stanušić (67. – 11 m).

MLADOST (ĐS): Slišković, Akrap (58. Bikić), Bruno Barišić-Jaman, Svalina, Filip Denić, Žonka, Tomić (59. Ivan Barišić), Dino Stipanović, Stanušić (76. Domagoj Stipanović), Bojanović (74. Branimir Barišić-Jaman), Radnić (64. Totić). Trener: Ivan Denić.

BORAC (B): Aleksić, Dogan, Šljokić, Bjelajac, Ujvari (74. Šormaz), Malecki, Paunović, Babić, Vidaković, Zrinski (46. Stanar), Mur (82. Petrušić).

Nogometaši Mladosti odigrali su najbolju utakmicu u ovogodišnjem dijelu prvenstva. Protiv odlične momčadi Borca Satničani su upisali uvjerljivu pobjedu iako su gotovo cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje jer je zbog prekršaja u obećavajućoj situaciju direktni crveni karton zaradio Filip Denić.

Gosti su zaprijetili već u drugoj minuti kada je Vidaković pucao s 30 metara, ali preko gola. Bio je to ujedno i jedini udarac gostiju u prvom poluvremenu. Domaćini prijete u petoj minuti kada se kapetan Bojanović oslobodio svoga čuvara i s ruba kaznenoga prostora pucao, ali golman Aleksić bio je na mjestu. Dvije minute kasnije Dino Stipanović solo prodorom riješio se dvojice čuvara, snažno pucao, ali ispriječila se stativa. Raspoloženi Bojanović oprobao je svoj udarac s ruba kaznenoga prostora, a gostujući golman vršcima prstiju izbija loptu u korner. Ubačena lopta iz kornera došla je do Tomića koji s ruba kaznenoga prostora precizno pogađa za 1:0. Napadi domaćina se nastavljaju. U 25. minuti Dino Stipanović šutira s 25 metara, Aleksić odbija u korner. Tri minute kasnije Bojanović izvodi slobodan udarac, lopta prelazi preko živoga zida, ali zamalo pored gola. Minutu kasnije odličnu asistenciju Brune Barišića-Jamana prihvatio je Bojanović čiji udarac završava pored gola. U 35. minuti Satničani povećavaju svoje vodstvo. Radnić sjajno asistira za Bojanovića koji izlazi sam pred golmana Aleksića i sigurno zabija za 2:0. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Stanušić. Sjurio se s desne strane, pucao u bliži kut, ali golman je bio na mjestu.

U nastavku utakmice domaćini su ostali s igračem manje. Igrala se 53. minuta kada je Paunović krenuo prema domaćem golu, Denić izbacuje loptu, a gostujući napadač pada. Sudac Sabljić na čuđenje mnogih pokazuje crveni karton. To nije omelo domaćine koji su nastavili s napadima. U 66. minuti Totić je sjajno na drugoj vratnici pronašao Bojanovića čiji udarac završava pored gola. Minutu kasnije Barišić je ubacio loptu u kazneni prostor, prsima ju je zaustavio Bojanović kojega ruši gostujući branič, a sudac pokazuje na bijelu točku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Marin Stanušić. Gosti u 84. minuti prijete, ali Babićev udarac ukrotio je golman Slišković. Minuti kasnije i Paunović pokušava, ali ponovo je satnički golman na mjestu. Posljednju priliku domaćini su imali u 89. minuti kada je Branimir Barišić-Jaman uposlio Stipanovića koji izlazi sam pred golmana, ali Aleksić je bio uspješniji.

Sve u svemu, u jednoj odličnoj nogometnoj predstavi Satničani su pokazali svoju snagu i zasluženo su došli do pobjede. Ne zaboravimo da su gotovo 40 minuta igrali s igračem manje.