MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGE OSIJEK – VINKOVCI

6.KOLO

TORPEDO – RADNIČKI (M) 1:4 (1:1)

Kuševac – Igralište Lipa. Gledatelja: 100. Sudac: Antonio Sabljić (Otok). Pomoćnici: Mato Bjelopavlović (Štitar) i Josip Jukić). Strijelci: 1:0 Radoš (1.), 1:1 Belčić (39.), 1:2 Belčić (56.), 1:3 Marković (63.), 1:4 Ištvanić (80.).

TORPEDO: Vinković, Kopecki, Rotim (85. Domagoj Kušević), Renato Lulić, Radoš (77. Čuić), Antinac, Stjepan Kušević, Fogadić (61. Mislav Ivanda), Marin Cicvarić, Tomislav Lulić (29. Domagoj Kušević), Nikolić-Kovačić (82. Filip Cicvarić). Trener. Goran Uzelac.

Kuševačke nevolje nastavljene su i ove nedjelje kada su upisali i rekordni četvrti domaći poraz u ovogodišnjem prvenstvu. Ali, nevolje kao da se lijepe na ovaj klub iz đakovačkoga prigradskoga naselja. Već duže ozlijeđenom Branimiru Ivandi sada se pridružio i Ilija Beljan tako da trener Uzelac, uz već oskudan obrambeni igrački kadar ne može računati na još jednoga igrača. U 29. minuti igru mora napustiti Tomislav Lulić koji je u nekoliko posljednjih utakmica pokazao zavidnu formu. I k tome vam još dolazi odlična momčad iz Meca.

No, unatoč tim problemima, Kuševčani su odigrali možda i najbolje poluvrijeme u dosadašnjem dijelu prvenstva. Već u prvoj minuti Dominik Radoš doveo je domaćine u vodstvo i nagovijestio da bi se konačno moglo i do pozitivnoga rezultata. Gosti su prijetili, a najopasniji njihov igrač bio je Marijan Belčić. U završnici prvoga poluvremena gosti su uspjeli izjednačiti, a upravo je strijelac bio Belčić.

U nastavku utakmice do izražaja je došla kvalitete protivnika koji je iz minute u minutu stezao obruč oko Vinkovićeva gola. U 56. minuti Belčić postiže svoj drugi pogodak i dovodi svoju momčad u toliko željeno vodstvo. Kuševćani fizički padaju, a u 63. minuti Luka Marković postiže treći pogodak što je bio početak kraja za kuševačka nadanja. U samoj završnici, točnije u 80. minuti Marin Ištavnić postiže pogodak čime zaključuje utakmicu.

RADNIČKI (Ž) – MLADOST (ĐS) 3:5 (2:1)

Županja – Igralište NK Radnički. Gledatelja: 100. Sudac: Bruno Škrobo (Otok). Pomoćnici: Davor Vukelić (Vukovar) i Branimir Bradarić (Vukovar). Strijelci: 0:1 Barišić (1.), 1:1 Komljenović (13.), 2:1 Komljenović (45.), 2:2 Bojanović (48.), 2:3 Barišić (51.), 2:4 Bojanović (54.), 3:4 Bukva (86.), 3:5 Bojanović (87.).

RADNIČKI (Ž): Marinko Oršolić, Luka Oršolić (64. Lukačević), Tomašić, Bakir Bukva, Zirdum, Leutar (68. Prgić), Emir Bukva, Marko Komljenović Ivkošić (72. Josip Komljenović), Pavelić (46. Jozić), Matić.

MLADOST (ĐS): Somer, Akrap (46. Bikić), Totić (30. Bruno Barišić-Jaman), Subašić, Novoselić (79. Branimir Barišić-Jaman), Žonka, Filip Denić, Dino Stipanović (69. Grbeša), Barišić, Bojanović, Tomić (46. Stanušić). Trener: Ivan Denić.

Nakon neugodnoga poraza u Otoku, pred nogometašima Mladosti našao se novi izazov: gostovanje u Županji kod momčadi koja je u posljednje tri utakmice ostvarila isto toliko pobjeda. Satničani su na put krenuli i bez oba golmana (Slišković u Zagrebu, Leko ozlijeđen) tako da je među vratnice stao Tomislav Somer.

Satničani su već u 36. sekundi došli u vodstvo. Ivan Barišić povukao je loptu sa svoje polovice, prošao sve protivničke igrače i sam izašao pred golmana Marinka Oršolića. Mirno šalje loptu u nezaštićenu mrežu. Domaćini prvi puta prijete u 13. minuti kada je ubačenu loptu iz kornera u gostujućem kaznenom prostoru dočekao Bakir Bukva, ali njegov udarac završava preko gola. U 17. minuti Županjci su došli do izjednačenja. Komljenović se oslobodio svoga čuvara i izašao pred golmana Somera. Mirna realizacija za 1:1. Igrala se 22. minuta kada je Tomić šutirao s ruba kaznenoga prostora, ali stativa je zaustavila novo satničko slavlje. Tomić je bio začetnik akcije u 32. minuti; na drugoj je strani pronašao Novoselića čiji udarac odlazi preko gola. U 39. minuti sudac Škrobo dosudio je slobodan udarac za Mladost, a nakon prekršaja nad Barišićem, županjski branič ponovo udara satničkoga napadača. Umjesto crvenoga kartona, glavni sudac pronašao je solomunsko rješenje: obojici je pokazao žute kartone. U posljednjoj minuti prvoga poluvremena domaćini dolaze u vodstvo. Komljenović je izveo slobodan udarac s udaljenosti od 30 metara, Elvir Bukva glavom pogađa satničku mrežu.

Početkom drugoga poluvremena krenuo je satnički uragan. U 47. minuti Stanušić je prošao po lijevoj strani, proslijedio loptu do Stipanovića, uslijedila je povratna lopta do Bojanovića. Kapetan majstorski pogađa suprotne rašlje za 2:2. Samo četiri minute kasnije, gosti dolaze u vodstvo. Ivan Brišić iskoristio je neopreznost županjske obrane i zabija svoj drugi pogodak za vodstvo Mladosti 3:2. Akciju je započeo Stipanović čiji je udarac blokirao domaći blok, ali lopta se odbila do samoga Barišića kojemu nije bilo teško zatresti mrežu. U 57. na semaforu je već 2:4 Ponovo je odlično prošao Stanušić koji na rubu kaznenoga prostora pronalazi Bojanovića. Najbolji igrač susreta precizno pogađa županjsku mrežu. U 69. minuti Bikić snažno puca prema golu, ali golman Oršolić sjajno brani. Minutu kasnije Grbeša je prošao po gol liniji, vratio loptu na rub kaznenoga prostoga gdje se našao Barišić. Njegov udarac završava malo iznad vratnice.

U 86. minuti Bukva smanjuje rezultat na 3:4, a samo minutu kasnije Mladost potvrđuje pobjedu. U kontri je bio Bojanović koji s ruba kaznenoga prostora lijevom nogom pogađa same rašlje. Do kraja utakmice gosti su mogli doći do još uvjerljivije pobjede. U 90. Grbeša je izašao sam pred županjskoga golmana, ali Oršolić je bio uspješniji. U 93. minuti Bojanović puca s 11 metara, ali Oršolić je opet bio na mjestu.

Izvor: Miro Šola