Nk Vihor – HNK ĐAKOVO CROATIA 1:2

U osmom kolu Treće hrvatske nogometne lige Istok momčad HNK Đakovo Croatije gostovala je u Jelisavcu kod tamošnjeg Vihora i upisala novu, četvrtu pobjedu u nizu, rezultatom 2-1. Ovom pobjedom Đakovčani su zadržali poziciju lidera Istoka.

Bušićevi momci otputovali su u Jelisavac prepuni optimizma zahvaljujući seriji od četiri vezane pobjede, pet ukupno, uz jedan remi te tek jedan jedini poraz nakon sedam odigranih kola što ih je lansiralo na sam vrh trećeligaške karavane.

Uz sve navedeno, igralište Korea crvenoplavi pamte po dobrom jer su posljednji međusobni doboj tamo dobili rezultatom 4-2 što im je zasigurno bio dodatan impuls.

Uvodni dio susreta bolje su otvorili domaćini, a već u 15. minuti mogli su i do rezultatske prednosti. Galičić je unutar kaznenog prostora primio loptu prsima, dok je glavni arbitar Andrej Burilo iz Osijeka procijenio da se ipak poslužio i rukom te pokazao na “kreč”. Brojni protesti gostiju nisu urodili plodom, ali to je svakako dodatno motiviralo vratara Stipu Nevistića koji je briljantnom reakcijom spriječio Stjepana Šimičića da svoju momčad dovede u vodstvo.

Očito je ta cijela situacija osnažila Đakovčane koji nakon toga dižu nivo igre na višu razinu. To je rezultiralo, najprije velikom prigodom Domagoja Ivića koju je spasio vratar Vihora Dubrović, a zatim i pogotkom Kolaka glavom nakon ubačaja iz kuta. Ovoga puta vratar domaćina bio je posve nemoćan. Bio je to ujedno i rezultat kojim se otišlo na odmor.

Zadovoljni minimalnim vodstvom, momci s Pazarišta mudro su prepustili terensku inicijativu Labakovoj momčadi, vrebajući kontru ili polukontru kojom bi matirali domaćina.

Ipak, domaćini su 77. minuti uspjeli doći do poravnanja – nakon ubačaja s lijeva, najbolje se snašao 23-godišnji Matej Jakšić koji pogađa za 1-1.

Vjerovali su domaćini da mogu i više od toga, ali nešto se pitalo i Đakovčane kojima primljeni pogodak uopće nije uvukao nervozu, upravo suprotno.

U 85. Valentić je odradio veliki dio posla kvalitetno uposlivši Dogana koji pogađa za novu prednost, a na koncu će se pokazati, i za veliko slavlje gostiju.

Sada već posve dokazana visoka kvaliteta, izuzetno jaka mentalna snaga, prkos u krucijalnim situacijama, uz sve ono ranije navedeno, rezultat toga je čelna pozicija s 19 osvojenih bodova iz osam odigranih susreta – to uistinu izgleda ozbiljno.

Detaljniji pogled na ljestvicu govori da je u subotu, 3. listopada pred njima veliki derbi jer u Đakovo stiže Čepin koji je također odlično ušao u sezonu. Stoga, pozivamo vas na praznik trećeligaškog nogometa – dođite i uživajte!

Treća HNL Istok, 8. kolo, igralište Korea: NK Vihor – HNK Đakovo Croatia 1-2 (Jakšić 77’ / Kolak 33’, Dogan 85’)