Jučer, 24. ožujka, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentiran je vozač osobnog automobila koji je imao nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. U 19,20 sati u Laslovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin iz Laslova. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi 1,00 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

U 19,55 sati u Bilju, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila 50-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je udario u osobni automobil koji se kretao iz suprotnog smjera. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,13  grama po kilogramu. Vozač za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23 300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Istoga dana u 9,45 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 26-godišnji hrvatski državljanin iz Kešinaca, koji je upravljao teretnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je uhićen te priveden na sud gdje mu je produženo zadržavanje na 10 dana.

Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: PU osječko-baranjska