U subotu 17. srpnja 2021. Kulturno-umjetničko društvo „Tena“ sudjelovalo je na međunarodnom festivalu „Iz bakine škrinje“ u Koprivnici. Koncert drugog dana festivala uključivao je sedam domaćih društava i jedno inozemno društvo.

Na prepunom se trgu u Koprivnici predstavilo osam društava. Svojim su nastupima približili kulturu i tradiciju krajeva odakle dolaze i stavili naglasak na održavanje kulture u današnjem ubrzanom društvu. Osim Tene, nastupili su Varaždinski folklorni ansambl, KUD Salinovec, ŽVS KUD-a Delovi, Ogranak seljačke sloge Buševec, KUD „Zvir“ Jelenje, Ungareca Tancegyuttes Szombathely (Mađarska) i domaćin Folklorni ansambl „Koprivnica“.

Nakon što su održali svoj godišnji koncert, članovi FA „Slavonske kraljice“ KUD-a „Tena“ nastavili su punom parom i u Koprivnici.

„Mi smo uživali. Neopisiv je osjećaj nakon dugo vremena ponovo stati na pozornicu i promicati kulturu na onaj najbolji način – pjesmo i plesom, s osmijehom pred publikom. Mi smo već u iščekivanju nove pozornice i nove publike kojoj ćemo moći prezentirati svoju kulturnu baštinu“, poručuju članovi KUD-a „Tena“.

Igor Kretonić
Izvor: KUD “Tena”
Foto: ustupljena fotografija/Valentino Štefanek/Drava info