[23.2.2023.] Kazalište Moruzgva gostuje u četvrtak, 23. veljače u 20:00 sati s predstavom „Vla Vla Vlajland cabaret“ u Centru za kulturu Đakovo.

Riječ je o monodrami u kojoj se jedna arhe/stereo tipična Vlajna hajdučki hrva protiv nekoliko predrasuda uzidanih u nju pogrešnim odgojem, patrijarhalnom (ne)kulturom, nacionalističkom pristupu povijesti i sličnim nastrano nasilnim tradicionalnim i novokomponiranim naivnostima. U tom ratu protiv same sebe i svijeta čije sablje sijeku sve što strši, Vlajna se zdravim razumom i ljubavlju uzdiže iz mentalitetskog kamenjara i uspijeva postići emancipaciju.

„I Ecija, moja višedesetljetna muza, i ja podrijetlom smo Vlaji iz Dalmatinske zagore pa smo ovaj kolerično melodramatični dramsko kabaretski mono maraton otrčali kozjim stazama vlaškog dijalekta. Golim smo jezicima krčili drače, nabadali smo tabane na grube augmentative, proklizavali smo niz strme litice jezičnog krajobraza koji je krški okrutan, ali i pitoreskno očaravajuć. Kakav je, da je, naš je. Nadam se da ni vlaški mentalitet, niti vlaški jezik nismo zlouporabili, već da smo ga utkali u psihoterapijsku seansu koja i nama i našem napaćenom narodu daje priliku za iscjeljujući smijeh. Nek nam koplja dobrih namjera pogode alku vašeg srca usridu!“ – Ivan Leo Lemo

Autor teksta i redatelj: Ivan Leo Lemo
Skladatelj: Zvonimir Dusper Dus
Scenograf: Kristijan Popović
Kostimografkinja: Martina Ptičar
Glumi: Ecija Ojdanić

CIJENA ULAZNICE: 7 € / 52,74 kn
Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 kn

Ulaznice je moguće kupiti u radno vrijeme blagajne Centra za kulturu Đakovo

Izvor: Centar za kulturu Đakovo