ĐAKOVO CROATIA – OSIJEK (JUNIORI) 1:4 (1:1)

Đakovo – Stadion Đakovo. Gledatelja: 150. Sudac: Željko Lipar (Đakovo). Pomoćnici: Marko Tomić (Gorjani) i Hrvoje Lovrić (Đakovo). Strijelci: 1:0 Rajčević (10.), 1:1 Bognar (30.), 1.2 Bognar (52.), 1:3 Benić (72.), 1:4 Pudić (77.).

ĐAKOVO  CROATIA: Jukić, Barišić-Jaman, Rajčević, Grgačević, Jakić, Kolak, Pongračić, Božičević, Baukčić. Bogdanović, Damjanović.(Još su igrali: Leko, Brdarić, Beljan, Perković, Burazin, Čmelješević, Galičić, Tomas). Trener. Damir Lelas.

OSIJEK (JUNIORI): Butigan, Išasegi, Kuprešak, Barišić, Bognar, Benić, Kuzminski, Vojnović, Bliznac, Blagogee. (Još su igrali: Dubrović, Keč, Meglić, Večerić, Stupar, Andronikolu, Vuksan, Pudić, Sušić). Trener: Tomislav Steinbruckner.

 

Đakovački trećeligaš odigrao je „generalku“ protiv juniora Osijeka i doživio uvjerljiv poraz. Utakmica je imala i memorijalni karakter u spomen na bivše igrače Đakova i Croatije Ivana Jozipovića, Dalibora Dražetića i Gorana Kunštića. Utakmica je započela minutom šutnje u počast na prerano preminule đakovačke igrače. Šteta samo što na tribinama nije bilo više gledatelja.

Trener Lelas nije mogao izvesti na teren najjaču postavu jer su nedostajali ozlijeđeni Bošković, Abramović i Petričević, a u sastavu nije bilo niti Jurića koji se u dosadašnjim utakmicama nametnuo kao glavni kreator đakovačke igre.

U prvom poluvremenu Đakovčani su odlično stajali na terenu: organizirano u obrani s jasnim ciljem zatvoriti sve mogućnosti protivničkom napadu da dođe do Jukićeva gola. Osječani su zaprijetili već u drugoj minuti kada je Adam Benić osvojio loptu na četrdesetak metara od đakovačkoga gola, došao na dvadeset metara i snažno šutirao. Lopta je prošla pored gola. Đakovčani su zaprijetili u desetoj minuti i odmah poveli. Bio je to prekrasan eurogol Marija Rajčevića koji je dočekao odbijenu loptu i s dvadesetak metara volejem iz prve pogodio gornji lijevi kut Butiganove mreže. Osječki golman bio je nemoćan. Svaka čast za potez đakovačkoga napadača. Nakon toga, u odličnoj se prilici našao i Mihael Pongračić čiji su udarac osječki braniči u posljednji trenutak uspjeli blokirati.

Kako je vrijeme odmicalo, mladi Osječani (igrači rođeni 2000. godine) razvijali su svoju igru. Kratkim dodavanjima stvarali su slobodan prostor, najčešće po lijevom boku gdje se nalazio brzonogi tamnoputi Rudolf Blagogee. On je bio glavni kreator osječkoga gola u 30. minuti. Loptu je na lijevi bok ubacio Adam Benić, Blagogee je pored đakovačke obrane protrčao kao brzi vlak, u kaznenom prostoru pronašao Dinu Bognara koji prizemnim udarcem pogađa Jukićevu mrežu. Bio je to rezultat prvoga poluvremena.

U nastavku susreta, trener Lelas dao je priliku i igračima s klupe tako da su to iskoristili osječki juniori i do kraja susreta postigli tri pogotka za visoku pobjedu 4:1. Svojim drugim pogotkom Dino Bognar je u 52. minuti doveo Osječane u vodstvo 2:1.Osječani su preuzeli terensku inicijativu koja je urodila plodom u 72. minuti kada je osječku akciju za 3:1 završio Adam Benić. Samo pet minuta kasnije, u listu strijelaca upisao se i  Dario Pudić za konačnih 4:1.

Do početka prvenstva ostalo je sedam dana. Je li trener Damir Lelas zadovoljan učinjenim teško je reći jer momčad se suočila s ozljedama nekih ključnih igrača, a ne treba smetnuti s uma da je klub napustilo osam prošlogodišnjih prvotimaca (Begović, Novoselić, Nikolić, Matković, Stanušić , Habada, Topolovec, Bosak), a da je mjesec dana malo vremena da ne novopridošli igrači (Jakić, Bogdanović, Pongračić, Beljan, Burazin, Tomas…) uigraju. No, u subotu kreće prvo kolo, a u Đakovu gostuje Slavonija iz Požege. Bit će to prvi pravi test momčadi Đakovo Croatije.

 

Izvor; Miro Šola