U prvom kolu Treće HNL- Istok nogometaši Đakovo Croatije i Slavonije iz Požege odigrali su miroljubivih 1:1 što je prema prikazanom na terenu u konačnici i najrealniji rezultat.

Veći dio prvog poluvremena protekao je u rastrganoj igri na sredini terena s dosta pogrešaka kod prijenosa lopte uz tek nekoliko poluprilika gostiju preko Karačića u dva navrata i jednom Šulca, no ono ključno u prvom dijelu zbilo se 33. minuti kada domaćini stižu do vodstva.

Nakon udarca iz kuta i oštrog ubačaja Petričevića u petercu se najbolje snašao Bruno Damjanović koji neometan glavom pogađa za 1:0. Vodeći pogodak kao da je domaćine oslobodio pritiska koji su do kraja poluvremena bolja momčad. To su mogli kapitalizirati u 42. minuti kada je nakon izvrsnog prodora Bogdanović ubacio s desna, ali je Petričević sam sa sedam metara glavom prebacio okvir gola.

U nastavku, još se jednom zatresla mreža gostiju kada je na odbijenu loptu vratara gostiju poentirao kapetan domaćih Tomas Grgačević, ali pogodak nije priznat zbog označenog zaleđa. Momčad trenera Milana Tomljanovića nije se mirila s rezultatskim zaostatkom, preuzela je kontrolu igre na sredini terena i nakon nekoliko neuspješnih pokušaja ipak dolazi do izjednačujućeg pogotka i to u 76. minuti. Marčetić je ubacio s desna, a Marko Žuljević glavom pogađa za, na kraju se ustanovilo, konačnih i posve realnih 1:1.

Treba naglasiti da je HNK Đakovo Croatia u novu sezonu ušla s poprilično izmijenjenim rosterom, a isto tako i da trener Damir Lelas za ovu utakmicu nije mogao računati na nekoliko bitnih igrača – Abramovića i Beljana te oporavljenika Tomislava Boškovića koji je utakmicu odgledao s klupe za pričuve pa se može konstatirati da su domaćini ipak osvojili bod, a ne izgubili dva. S druge strane, bodom su zadovoljni i gosti koji im je i bio imperativ uoči dolaska u Đakovo.

U idućem kolu Đakovo Croatia gostuje kod novopridošlog trećeligaša Vihora, dok će Požežani na domaćem terenu dočekati Marsoniju.

Treća HNL – Istok, 1. kolo: HNK Đakovo Croatia – Slavonija Požega 1:1 (Damjanović 33′ / Žuljević 76′)

Izvor: HNK Đakovo Croatia

Autor: Mario Plavčić