Osječko-baranjska županija i ove godine nagrađuje učenike osnovnih i srednjih škola te njihove mentore za uspjehe ostvarene u školskoj 2023./2024. godini te je tim povodom početkom ovog tjedna u Gospodarskom centru OBŽ organizirana svečana dodjela nagrada i to za 684 učenika i 78 mentora. Uspješnim učenicima, mentorima i njihovim roditeljima, ali i ostalima koji ih podupiru u njihovu radu čestitao je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić naglasivši kako Osječko-baranjska županija prepoznaje i vrednuje njihov naporan rad. Svečanosti su nazočili i zamjenik župana Josip Miletić, predsjednica Skupštine OBŽ Ivana Bagarić, saborska zastupnica Nataša Tramišak, pročelnica UO za obrazovanje i mlade OBŽ Miranda Glavaš Kul, dok je nagrađene učenike i mentore s područja Grada Đakova došao podržati zamjenik gradonačelnika Antun Galić.

Grad Đakovo itekako može biti ponosan na mlade ljude sa svog područja među kojima je ukupno 43 nagrađena učenika i sedam mentora u pojedinačnim i skupnim kategorijama.

U Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ Đakovo je nagrađeno troje učenika koji su svih osam razreda završili s odličnim uspjehom i prosjekom 5.0. Isti uspjeh postiglo je i četvero učenika Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića Đakovo, te pet učenika Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Đakovo. Jedan učenik nagrađen je i u Osnovanoj školi Đakovački Selci. Za učenike srednjih škola kriterij je bio nešto blaži, te su nagrađeni učenici koji su kroz sve godine srednjoškolskog školovanja ostvarili prosjek ocjena od 4.7 do 5.0. Tako je u Ekonomskoj školi „Braća Radić“ nagrađeno dvoje učenika, u Gimnaziji A. G. Matoša Đakovo njih sedam, a u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata Đakovo troje učenika.

Jedna od kategorija nagrađivanja bila su i timska natjecanja učenika osnovnih škola gdje je nagrađeno devet učenica Osnovne škole Đakovački Selci za sudjelovanje u završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske u nogometu s mentorom Pericom Martićem. Uspjeh svog učenika bilježi i Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo u pojedinačnoj kategoriji na natjecanju „WorldSkills Croatia 2024. disciplina Keramičarstvo i oblaganje“ s mentoricom Barbarom Markulić. Ekonomska škola „Braća Radić“ bilježi i izvrstan uspjeh svojih troje učenika u kategoriji timskih natjecanja učenika srednjih škola. Riječ je o uspjehu na natjecanju WorldSkills Croatia 2024. – smotri vježbeničkih tvrtki, s mentoricom Jelicom Paradžik – Lazarević. Za uspjeh na smotrama osnovnih škola nagrađen je jedan učenik iz Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ Đakovo, i to za uspjeh na smotri Lidrano – smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika – pojedinačni scenski nastup, s mentoricom Nikolinom Benke, te jedan učenik iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Đakovo za uspjeh na smotri Lidrano – smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika – samostalni novinarski radovi, s mentoricom Mirom Racić. Srednjoškolci s područja Grada Đakova bilježe uspjeh i na smotrama učenika srednjih škola. Nagrađeno je tako dvoje učenika Gimnazije A. G. Matoša Đakovo za uspjeh na Državnoj smotra Lidrano – za pojedinačni scenski nastup i literarni izraz s mentoricom Nikolinom Mandić Matijević, te jedan učenik Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo za uspjeh na Državnoj smotri Lidrano za literarni izraz s mentoricom Majom Vonić.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo