Potpisivanjem ugovora sa sponzorima, Osječko-baranjska županija je jučer (22. listopada 2024. godine) osigurala novčani fond za nagrade u projektu „Najbolja poduzetnička ideja“, a u srijedu (23. listopada) bit će objavljen javni natječaj. Riječ je o projektu koji Osječko-baranjska županija provodi od 2006. godine, a kojim je do sada s više od 200.000,00 eura poticala i pomagala male i buduće poduzetnike da svoju ideju pretvore u poduzetnički projekt.

Uz Županiju koja je izdvojila 3.000,00 eura, ovogodišnji sponzori projekta „Najbolja poduzetnička ideja“ su Kanaan d.o.o. Donji Miholjac, Osijek-Koteks d.d. Osijek, Cesting d.o.o. Osijek , NEXE d.d. Našice, Hrvatska gospodarska komora, ŽK Osijek, Vuka d.d. Osijek i Slatinska-banka d.d. Slatina, a ukupni nagradni fond iznosi 10.850, 00 eura.

– Cilj nam je ovim projektom potaknuti poduzetnike i one koji to žele postati, da se uključe u poslovni svijet te uspješno realiziraju svoje poduzetničke ideje i inicijative. Ono što je primjetno, kad je riječ o gospodarstvu na području Osječko-baranjske županije, je da je ono u uzlaznoj putanji na čemu se zahvaljujem gospodarstvenicima na uloženom trudu i poduzetim mjerama u svrhu jačanja poduzetničkih aktivnosti – kazao je Miletić i pozvao sve zainteresirane da se jave na javni poziv

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović naglasila je kako će natječajem biti nagrađeno 13 prijavitelja. – Prva nagrada iznosi 2.000 eura, druga 1.500 eura, treća 1.000 eura te deset nagrada u iznosu od 635,00 eura. Natječaj će biti objavljen sutra (srijeda, 23. listopada, nap.a.) te će biti otvoren 45 dana, odnosno do 7. prosinca. Na natječaj se mogu javiti sve fizičke osobe koje imaju dobre poduzetničke ideje, a koje razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva, ali i poduzetnici početnici koji u trenutku podnošenja zahtjeva posluju kraće od godinu dana. Sve informacije o natječaju nalazit će se na web stranici Osječko-baranjske županije i u dnevnom tisku – rekla je Katavić Milardović.

Predsjednik HGK Županijske komore Osijek Zoran Kovačević istaknuo je kako HGK prepoznaje značaj ovog projekta već dugi niz godina. – Vrlo je pogodan trenutak, već nekoliko godina, s obzirom na stabilnu gospodarsku situaciju, da se svi oni koji se žele baviti poduzetništvom, imaju ideje i poslovne zamisli, odluče okušati u tim vodama. Iz godine u godinu gospodarstvo na području Osječko-baranjske županije bilježi sve bolje rezultate, raste broj obrtnika, kao i ukupni prihod, potom suficit vanjsko-trgovinske bilance, raste dobit gospodarstva, a rastu i investicije u dugotrajnu imovinu – zaključio je Kovačević.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija