Hrvatski Crveni križ svake godine obilježava nacionalni Dan dobrovoljnih darivatelja krvi – 25. listopada, na dan kada je 1953. godine u organizaciji Crvenog križa u Sisku održana prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Od tada pa sve do danas, ovaj dan je za Hrvatski Crveni križ iznimno važan i obilježava se u gotovo svim društvima Crvenog križa diljem Lijepe naše.

Posebno veseli činjenica da na današnji dan svi plemeniti ljudi koji kroz cijelu godinu prema načelima dobrovoljnosti, anonimnosti, solidarnosti i besplatnosti daruju svoju krv dobivaju posebnu priliku da ih sredina u kojoj žive i rade posebnom pažnjom istakne i nagradi te samim time pokaže da iznimno cijeni i poštuje svaku kaplju darovane krvi.

Obilježavanjem Dana dobrovoljnih darivatelja krvi Hrvatski Crveni križ želi odati počast i zahvaliti svim darivateljima koji daju krv i na taj način spašavaju mnoge ljudske živote.

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi ujedno je prigoda za poticaj novim, a osobito mladim osobama da se odazovu na akcije darivanja krvi.

Izvor|Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Đakovo