Grad Đakovo i Gradski odbor za ravnopravnost spolova jučer su povodom Međunarodnog dana muškaraca i Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama organizirali tribinu “Položaj žena i muškaraca u društvu”. Predavačica je bila Alis Marić, autorica popularnog bloga „Čitaj knjigu“ i istoimene Facebook stranice koju prati više od pola milijuna ljudi. Moderator tribine koja je održana u Gradskoj knjižnici i čitaonici bio je Ivan Bassi koji je kroz dijalog s Alis Marić publici prezentirao njezin put od zaposlene, ali ne i zadovoljne žene, do ostanka bez posla u 50-oj godini kada je odlučila svoju strast prema knjigama pretvoriti u posao.

Osnovala je Facebook stranicu Čitaj knjigu preko koje je od lijepih riječi i misli te na promicanju kulture čitanja izradila brend i uspješan posao za koji danas govori da je njezin posao iz snova. Alis Marić diplomirana je pravnica, jedna od najpoznatijih hrvatskih blogerica te jedna od omiljenih hrvatskih, ali i regionalnih Influencerica.

Tijekom boravka u Đakovu posjetila je Državnu ergelu lipicanaca gdje su je oduševili lipicanci i uređen prostor, a osobito ju je kako sama kaže fascinirala đakovačka katedrala, njezina unutrašnjost i biskupski dvor. Svoje oduševljenje Alis je objavljujući fotografije našeg grada podijelila s brojnim pratiteljima na spomenutim stranicama.

Izvor: Grad Đakovo