U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske, evidentirane su 4 prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Na području Belog Manastira i Đakova evidentirali smo po dvije prometne nesreće.

Jučer, 31. ožujka, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača osobnih automobila i jedan biciklist koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je oko 19,40 sati, u Osijeku, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin.

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,17 grama po kilogramu. 

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Oko 14 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin. Vozač se kretao osobnim automobilom, jednosmjernom ulicom u zabranjenom smjeru. Daljnjim provjerama utvrđeno je da 36-godišnjak upravlja osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i dok ima izrečenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Vozač, 36-godišnjak je uhićen kao recidivist temeljem Prekršajnog zakona, a vozilo kojim je upravljao mu je oduzeto.

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,77 grama po kilogramu. 

Za prekršaje upravljanja pod utjecajem alkohola i kretanje vozilom u zabranjenom smjeru izdani su mu Obavezni prekršajni nalozi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo