U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće, a u jednoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena.
U tri prometne nesreće nastala je materijalna šteta.

Na području Osijeka i Đakova evidentirane su po dvije prometne nesreće.
U 15 sati, u Đakovu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 65-godišnjak je zbog nepropisnog obilaženja udario u parkirani osobni automobil.
Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 1,82 promila alkohola u krvi.
 
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
Oko 21 sat u Đakovu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozaču osobnog automobila 37-godišnjaku iz Budrovaca evidentirana je prisutnost alkohola od 0,90 promila alkohola u krvi.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 6.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.
 
Jučer, na području Policijske uprave osječko-baranjske policijski službenici su u nadzoru prometa evidentirali jednog vozača osobnog automobila i jednog vozača bicikla koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 21,10 sati u Osijeku kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili 48-godišnjeg vozača osobnog automobila. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 0,91 promila alkohola u krvi.
U 00,15 sati u Osijeku, u nadzoru prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 38-godišnjak. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 0,74 promila alkohola u krvi.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo