U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 6 prometnih nesreća.
U jednoj prometnoj nesreći 1 osoba je lako tjelesno ozlijeđena, dok su 5 prometnih nesreća za posljedicu imale materijalnu štetu.  

Na području Osijeka evidentirali smo 5 prometnih nesreća, a na području Đakova evidentirali smo 1 prometnu nesreću.

Jučer, 14. veljače, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirali smo 3 vozača osobnog automobila koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je oko 17:25 sati, u Đurđenovcu, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin iz Đurđenovca.
Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,27 grama po kilogramu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 15000, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Oko 8:50 sati, na području mjesta Đakovo, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozačica lako tjelesno ozlijeđena.

Vozačica, 50-godišnja hrvatska državljanka iz Đakova, upravljala je osobnim automobilom i uslijed neprilagođene brzine kretanja u zavoju je sletjela s kolnika u odvodni kanal.
Vozačici je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,78 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 10500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Moje Đakovo