Projekt “Dnevni boravak za starije i osamljene osobe” pokrenula je Udruga za psiho-socijalne potrebe Amadea s ciljem poboljšanja kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici.

Dnevni boravak za starije i nemoćne uključuje svakodnevne aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje kvalitete života osoba treće životne dobi.

Program se provodi od ponedjeljka do petka od 8:00 do 16:00 sati. Aktivnosti su raznovrsne, uključujući prijevoz slabije pokretnih osoba, druženje, razgovor, boravak u ugodnoj domaćoj atmosferi uz TV, dnevni tisak, društvene igre, molitvu i pjesmu, boravak i šetnju u prirodi, rad u eko vrtu, izleti i obilasci kulturnih događanja, organizirane domaćinske i edukativne radionice, te radno-okupacijske terapije.

Jedna od najdražih aktivnosti korisnika Dnevnog boravka je „Glazbeni četvrtak“ kada ugošćuju pjevače, svirače te glazbene sastave.

Iz Udruge Amadea poručuju svim starijim ljudima kako su dobrodošli u njihov Dnevnik boravak, a također pozivaju i sve one koji žele volontirati da se pridruže u njihovom radu.

Udruga Amadea smještena je u Frankopanskoj 5c u Đakovu, u neposrednoj blizini Samostana milosrdnih sestara sv. Križa i Montessori dječjeg vrtića Sunčev sjaj – Nazaret.

Igor Kretonić
Foto: Udruga za psiho-socijalne potrebe Amadea