U subotu 7. srpnja 2018. godine u organizaciji Planinarskog društva Đakovo na Boroviku će se održati 5. Amaterski triatlon Borovik. Za sve koji možda nisu upoznati s ovim sportom, vrlo je to zahtjevna kombinacija plivanja, biciklizma i trčanja u određenim dionicama. Na Boroviku su te dionice raspoređene tako da se pliva 400m, vozi bicikl 21km i nakon toga trči 5km.

Triatlon na Boroviku doživjet će svoje peto izdanje s do sada najvećim brojem sudionika. Naime ove godine na triatlonu će nastupiti rekordnih 150 sudionika u muškoj i ženskoj konkurenciji zajedno. Ova brojka bila bi zasigurno još i veća, ali zbog ograničenosti prostora organizator nije u mogućnosti primiti veći broj natjecatelja. Iduće godine organizatori se nadaju rješenju tog problema i još većem broju sudionika Amaterskog triatlona Borovik.

Kategorije koje će nastupiti u triatlonu su muška i ženska iznad 16 godina starosti, a svi sudionici će na početku dobiti startni paket koji uključuje majicu, bon za hranu i piće te elektronski čip za praćenje natjecatelja.

Triatlon kreče u 10:30 sati, dok će se proglašenje pobjednika održati u 13:30 sati. Samom triatlonu prethodit će rekreativna dječja utrka koja počinje u 9:30 sati. U njoj mogu sudjelovati djeca od 4 do 14 godina, a staza utrke će biti između 200m i 400m, ovisno o uzrastima koji se natječu. Za sve sudionike utrke osigurane su prigodne medalje i poklon bonovi.

Ako niste u mogućnosti sudjelovati u triatlonu, svakako se pojavite u subotu 7. srpnja na Boroviku  u 10:30 sati, podržite triatlonce i uz dobru atmosferu budite dio događaja.

 

Autor: Igor Kretonić

Fotografija preuzeta od: Amaterski triatlon Borovik