Nakon zimske stanke i napornih priprema, pred nogometašima HNK Đakovo Croatia je prvo proljetno, a ujedno i 18. kolo Treće HNL Istok u kojem će snage odmjeriti s nogometnim klubom Kutjevo.

Pred nama je, sasvim je izvjesno, najzanimljivije proljeće trećeligaškog “istoka” u posljednjih nekoliko sezona. Ulog je ogroman jer značajan broj klubova traži svoju poziciju koja ih vodi u jedinstvenu Treću HNL.

Među takvima je i Hrvatski nogometni klub Đakovo Croatia koji je napravio ogroman korak prema tome cilju odradivši brojne administrativne i infrastrukturne radove. Sada slijedi borba na zelenim terenima, a prva prepreka na tom putu je momčad Kutjeva.

Podsjećamo da su Đakovčani na otvaranju sezone upisali tri velika boda protiv istog i uvijek neugodnog takmaca na ŠRC Kutjevo i već tada najavili visoke ambicije.

Posljednja tri kola jesenskog dijela sezone Kutjevčani su značajno pali posebice u realizacijskom segmentu budući da u tih 270 minuta nisu uspjeli postići pogodak osvojivši svega jedan bod i to na gostovanju kod požeške Slavonije odigravši 0-0.

Bio je to okidač za čelništvo “vinara” koji su osnažili roster upravo u vrhu napada. Momčad su pojačali Azerom Kozićem, napadačem koji je podigao učinkovitost Kutjeva u pripremnim utakmicama i svakako je riječ o igraču na kojeg posebno treba obratiti pozornost.

Što se tiče domaćina, odrađen je kvalitetan posao u prijaznom razdoblju. Konkurenciju su pojačali Stjepan Kovačić, napadač koji je pristigao iz Borinaca, zatim Mislav Dogan, iskusni 195 centimetara visoki stoper koji je razvojni put gradio u Cibaliji, Osijeku i Rijeci, a među crvenoplave dolazi iz Vukovara 1991. Napadačima se pridružio i Josip Čuić iz Kuševačkog Torpeda, a posljednji koji je popunio roster Tothove momčadi je iskusni vratar Stipe Nevistić i dolazi na mjesto Vojina Stajkovića koji je i dalje član HNK Đakovo Croatije i na njega se itekako računa, ali je zbog administrativnih razloga privremeno izvan pogona.

Pred nama je, sasvim sigurno, uzbudljivih 90 minuta. Đakovčani na Pazarištu svakako preuzimaju ulogu favorita, ali to treba konkretizirati i na terenu.

Susret između Đakovo Croatije i gostiju iz Kutjeva na rasporedu je u subotu 26. veljače na Pazarištu s početkom u 14,30 sati.

Izvor|Foto: HNK Đakovo Croatia