Sezona ženskoga rukometa završena je protekloga vikenda igranjem finalnih utakmica muškoga i ženskoga Kupa Hrvatske u kojemu su igračice Lokomotive došle do pobjedničkoga pokala pobjedom nad Podravkom, a rukometaši PPD Zagreba bili su u finalu bolji od našičkoga Nexea. Nastupi u drugoligaškoj konkurenciji već su završili, a podsjetimo da su đakovačke rukometašice prvenstvo završile na solidnom šestom mjestu s 21 bodom. Prvakinje lige su igračice Zeline koje ćemo dogodine gledati u prvolgaškom društvu.

 

Dvije Đakovčanke u reprezentaciji!

Iz Hrvatskoga rukometnoga saveza stižu lijepe vijesti za Ženski rukometni klub Đakovo. Ivanić Grad je postao centar ženskoga rukometa, odnosno grad u kojemu se okupljaju mlađe dobne selekcije hrvatskih rukometašica i rukometaša. Tako je 30. travnja odigran turnir šest regija za rukometašice rođene 2002. godine, a na njemu su nastupile i dvije ponajbolje đakovačke igračice ove sezone: Klara Birtić i Ana Delić. Njih dvije nastupile su za selekciju Slavonije i Baranje, a taj turnir bio je i izborni turnir za širi spisak hrvatske mlađe kadetske reprezentacije. Nakon turnira, poziv za prve pripreme novoustrojene mlađe kadetske reprezentacije dobila je Ana Delić, uz Klaru Birtić, najbolja igračica u đakovčakoj kadetskoj ekipi koja je nastupila na državnom prvenstvu u Umagu. Mala (velika) sjena bačena je na neizbor Klare Birtić koja je, prema mišljenju većine trenera Druge hrvatske rukometne lige Sjever, jedna od tri najbolje igračice lige. No, s obzirom da će to biti prvo okuljanje reprezentacije vjerujemo da će Klara Birtić pronaći svoje mjesto među mladim reprezentativkama jer tijekom cijele sezone bila je najbolji đakovački strijelac.

Jučer je u klupske prostorije ŽRK Đakovo stigao dopis Hrvatskoga rukometnoga saveza kojime izbornik Goran Bobić poziva kadetkinje (igračice rođene 2000. godine) na mini pripreme koje će se održati od 30. svibnja do 2. lipnja u Ivanić Gradu. Ovu reprezentaciju očekuje od 3. do 19. kolovoza nastup na Svjetskom kadeskom prvenstvu u poljskom gradu Kielcu. Među pozvanim igračicama, doduše, kao rezerva nalazi se i golmanica Lena Dnđerović, ali i bivša đakovačka rukometašica (sada igračica Osijeka) Marijana Privara. Lena Dunđerović na kraju sezone nije imala sreće jer je pauzirala zbog ozljede koljena. Vjerujemo da nije bilo stanke, da bi ona bila sigurna članica kadetske reprezentacije.

No, i ovi pozivi potvrđuju odličan rad đakovačkoga ženskoga rukometnoga kluba koji već godinama igra isključivo s domaćim igračicama.

Foro: www.hrs.hr

Autor: Miro Šola