Sjajne rezultate iz hrvatskog jezika u ovoj čudnoj školskoj godini bilježe učenici Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” iz Đakova Ivan Bilać i Ana Tilman.

Nakon održane županijske razine Ivan Bilać bio je prvi na listi pozvanih na državnu razinu (89/90), a Ana Tilman sedma (83/90).

Državna razina natjecanja u poznavanju hrvatskoga jezika za učenike osmih razreda održana je u Goranovoj školi 5. svibnja 2021. godine.   

Ana i Ivan opet su ostvarili izvrsne rezultate. Ana je ostvarila 8. mjesto prema broju bodova (89/100), a Ivan 16. mjesto (80/100).   

Ana i Ivan ostat će zapisani kao jedini učenici u povijesti Goranove škole koji su u jednoj školskoj godini bili na dva državna natjecanja u poznavanju hrvatskoga jezika.

Naime, zbog epidemioloških mjera državno natjecanje za prošlu školsku godinu održano je tek 27. listopada 2020. godine, a tada su ostvarili 5. i 8. mjesto. Ponovno su bili jedini Đakovčani i dvoje od troje učenika koji su predstavljali Osječko-baranjsku županiju na državnom natjecanju.

Ovakav uspjeh dugo će se pamtiti.

Mentorica im je profesorica Marija Biuk.

Izvor|Foto: Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić” Đakovo